Hoe maak ik van mijn switch ook echt een next step? Goeie vraag.

Bij Grant Thornton krijgen we elke dag goeie vragen. Vragen die ons uitdagen om te blijven nadenken over goed werkgeverschap. Goede carrièremogelijkheden en ruimte om te ontwikkelen bijvoorbeeld. Zodat jij de kansen kunt pakken om door te groeien.

Overstap naar Grant Thornton

In hoeverre is jouw overstap naar Grant Thornton ook echt een next step geweest?

Mijn overstap naar Grant Thornton is een bewuste keuze geweest. Hier kan ik mij inhoudelijk verder ontwikkelen doordat de werkzaamheden divers en interessant zijn en mij goede opleidingsmogelijkheden worden geboden. Daarnaast word ik hier uitgedaagd in mijn rol als bedrijfsjurist. Zo zijn veel vraagstukken gedreven vanuit de fiscaliteit, dit vraagt de nodige creativiteit van een (ondernemingsrecht-)jurist. Voor mij gaat het erom wat een ondernemer drijft.

Bij Grant Thornton krijg ik de mogelijkheid om vanuit de vraag van de ondernemer te werken en daarbij rechtstreeks in contact te staan met de klant. Initiatief wordt gewaardeerd, zowel binnen mijn vakgebied als op strategisch niveau (Grant Thornton breed). Ik word gestimuleerd om met de organisatie mee te denken en bij te dragen aan de koers van de organisatie. Dat vind ik ontzettend interessant en uitdagend.

Professional Jochem Gottmers
Functie:Senior bedrijfsjurist
Vestiging: Woerden/ Rotterdam
Ambitie:

Ik ben bij Grant Thornton gegroeid naar senior bedrijfsjurist. Dat
was ook mijn ambitie toen ik hier kwam werken. Het inhoudelijke werk vind ik nog steeds uitdagend en leuk. In gesprek gaan met ondernemers en bijdragen aan hun ambities is iets wat ik ook de komende jaren wil blijven doen. Daarnaast volg ik bij Grant Thornton een management development-traject. Dit is voor mij ontzettend leerzaam, omdat het mij de mogelijkheid biedt om mij naast juridisch-inhoudelijk ook op strategisch niveau te ontwikkelen.

Werkzaamheden: In mijn huidige functie van jurist houd ik mij voornamelijk bezig met ondernemingsrechtelijke vraagstukken. Hierbij kun je denken aan het herstructureren van ondernemingsstructuren (al dan niet omwille van fiscale motieven), het begeleiden van koop of verkoop van ondernemingen of het begeleiden en opstellen van samenwerkingsvormen. Daarnaast  adviseer ik regelmatig bij arbeidsrechtelijke vraagstukken.
Belangrijkste gebeurtenis:

Op 3 oktober van dit jaar ben ik de trotse vader van mijn zoontje
Hidde geworden.

Waarom pas jij binnen deze organisatie?

Een van de kenmerken van Grant Thornton is dat het een pragmatische organisatie is, zonder afbreuk te doen aan de hoge eisen die gesteld worden aan kwaliteit en kennis. De klanten die ik bedien zijn voornamelijk werkzaam in het MKB segment. Zij hebben vaak geen behoefte aan complexe juridische taal en ellenlange memo's.

‘Wat wil de klant?’, is de vraag die telkens centraal staat voorafgaand aan het uitwerken van een (juridische) advies. Vanuit die vraag proberen wij onze klanten optimaal te bedienen. Die manier van werken past bij mij. Daarnaast is Grant Thornton een ambitieuze organisatie met korte lijnen en informele contacten. Dat maakt een werkomgeving voor mij prettig.

Eén van onze kernwaarden is agility.

Wat merk je van deze 'wendbaarheid' in de praktijk?

Bij Grant Thornton wordt er gedacht vanuit de klant. De wensen van de klant veranderen/ontwikkelen en als adviseur is het belangrijk om mee te bewegen en te blijven zoeken naar meerwaarde voor ondernemers. Daarvoor dien je als jurist/adviseur op de hoogte te zijn van (de laatste) wet- en regelgeving en deze direct te vertalen naar kansen voor onze klanten in de praktijk. Deze wendbaarheid vertaal ik voor mijzelf in een proactieve houding.

Wil jij ruimte krijgen om te groeien binnen Grant Thornton?

Bekijk de vacatures bij Grant Thornton