Kan ik mijn eigen weg volgen en het doel bereiken? Goeie vraag.

Bij Grant Thornton krijgen we elke dag goeie vragen. Vragen die ons uitdagen om het beste uit onszelf te halen. Daarom vinden we persoonlijke groei belangrijk. Zo houden we elkaar scherp, bieden we onze klanten bewegingsruimte en krijg jij de juiste ruimte om te bepalen welke kant je op wilt groeien.

Waarom heb je voor Grant Thornton gekozen?

Accountants- en advieskantoren zijn er in verschillende soorten en maten in Nederland. Als starter heb je dan ook genoeg keuze. Het hangt van ieder individu af waarvoor hij of zij kiest. Ik koos voor Grant Thornton omdat het een middelgrote speler is op de Nederlandse markt. Mijn redenatie was dat als ik voor een kleiner kantoor kies, ik sneller betrokken raak bij verschillende klanten en daarnaast ook direct meer verantwoordelijkheden krijg. Hier had ik gelijk in.

Daarnaast speelt de cultuur binnen het bedrijf een belangrijke rol. Ik raad daarom studenten en werkzoekenden aan om eens een event van een potentiële werkgever te bezoeken of een meeloopstage te volgen.

Professional Özer Arslan
Functie:Consultant Transaction Advisory Services
Vestiging: Amsterdam
Ambitie: Ik wil mezelf zodanig ontwikkelen dat ik  waarde aan klantwensen kan toevoegen en de verwachtingen van de klant kan overtreffen.
Werkzaamheden: Als consultant Transaction Advisory Services hou ik mij voornamelijk bezig met due diligence onderzoeken. Met een due diligence onderzoek zorgen wij ervoor dat onze klanten de juiste ‘deal’ sluiten. Hiernaast word ik vaak ingezet op herstructurering opdrachten, hetgeen inhoudt dat ik bedrijven begeleid gedurende perioden van weinig liquiditeit. Dit doe ik door het werkkapitaal en de cash flow te managen en een financieel model op te bouwen.
Belangrijkste gebeurtenis: Op een gegeven moment in mijn carrière mocht ik ook junioren en werkstudenten begeleiden. Je wordt dan verantwoordelijk voor het werk dat zij afleveren. In het begin was dit best spannend.

Na een werkstudentschap ben je in dienst getreden. Wat waren voor jou de belangrijkste redenen om bij Grant Thornton te blijven?

Tijdens de masterfase van mijn studie ben ik als werkstudent begonnen bij Grant Thornton. Tijdens mijn studie heb ik verschillende functies vervuld bij verschillende bedrijven, hierdoor kon ik ervaren en voor bedenken wat ik belangrijk vind en wat ik bij een werkgever zoek. Voordat ik als werkstudent bij Grant Thornton begon verwachtte ik niet dat ik hier zou blijven werken. Voor mij was het meer een uitgerekende kans om ervaring op te doen die paste bij mijn studie Finance & Investments op de Erasmus Universiteit.

Na mijn afstuderen wilde ik graag bij Grant Thornton blijven werken. Als werkstudent was ik namelijk nauw betrokken bij opdrachten met internationale klanten, waarbij ik ook moest samenwerken met buitenlandse collega’s. Dit maakte mijn werk leuk en leerzaam. Daarnaast verveel ik mij nooit, ik werk namelijk voor bedrijven in verschillende sectoren, waardoor mijn werk zeer dynamisch is.

Eén van onze kernwaarden is ‘collaboration’. Wat zie je hiervan terug in je werk?

Bij de werkzaamheden die ik uitvoer werk ik samen met collega’s van andere disciplines, maar ook met collega’s uit het buitenland. Collaboration betekent dus niet dat we persé in hetzelfde gebouw of land werken. Het gaat verder dan dat. Hierdoor leer ik ook veel van collega’s, verschillende fiscale termen zijn voor mij bijvoorbeeld geen raadsels meer.

Voor wat voor soorten opdrachten word je ingezet en wat is je rol/verantwoordelijkheid daarin?

Mijn werk bestaat voornamelijk uit financiële (vendor) due diligence opdrachten. Deze opdrachten zijn vaak van korte duur (meestal een maand). Dat maakt mijn werk dynamisch en leuk. Werkte ik in september nog op een opdracht in de transport sector, zit ik halverwege oktober op een opdracht in een handelsbedrijf. Bij deze opdrachten is vaak een partner betrokken met twee consultants. Daarnaast wordt samengewerkt met collega’s van andere disciplines, zoals fiscalisten en juristen.

Doordat de opdrachten van korte duur zijn, en er niet altijd een eenduidige aanpak is voor de opdrachten, moet je goed nadenken hoe je de opdracht aanpakt, wat je klant belangrijk vindt en waar de knelpunten mogelijk zitten. Deze punten bespreken wij als team tijdens een kick-off meeting en wekelijks gedurende de duur van de opdracht.

Wil jij ruimte krijgen om te groeien binnen Grant Thornton?

Bekijk de vacatures bij Grant Thornton