Zit ik aan mijn plafond of is dit gewoon het begin van de eerste verdieping? Goeie vraag.

Bij Grant Thornton krijgen we elke dag goeie vragen. Vragen die ons uitdagen om te blijven nadenken over goed werkgeverschap. Eigen initiatief bijvoorbeeld. Zo geven we je graag de vrijheid om zelf de verantwoordelijkheid te nemen die je zoekt.

Kun je een korte introductie van jezelf geven?

Ik heb hbo bedrijfseconomie gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam (HES), waarna ik de master accountancy aan de Amsterdam Business school (UvA) heb gevolgd. Daarna heb ik de post-master opleiding International Executive Master of Auditing (IEMA) gevolgd, die werd georganiseerd door de Vrije Universiteit, Universiteit van Maastricht en University of Florida.

Professional Sabreena Rana

Waarom heb je voor Grant Thornton gekozen?

Tijdens mijn hbo studie ben ik als stagiaire bij Grant Thornton begonnen. Ik was op zoek naar een organisatie met een internationaal karakter, maar ook een betrokken organisatie waar een ieder elkaar kent. Grant Thornton heeft een klantenpakket van grote internationale klanten (dochterondernemingen van beursgenoteerde ondernemingen), maar ook klanten van kleine omvang. Ondanks de omvang van Grant Thornton is de organisatie erg betrokken bij het personeel, wat zorgt voor een prettige informele werksfeer.

Functie: Manager Assurance
Vestiging: Amsterdam
Ambitie: Allereerst het komend jaar mijn RA-titel behalen, en uiteraard verder groeien tot Senior manager.
Werkzaamheden: Verantwoordelijk voor het behouden van klant contact, het aansturen en begeleiden van teamleden, het bepalen van de controleaanpak, het evalueren van de controlebevindingen, het opstellen van rapportages en bijwonen van eindbesprekingen. Ik ben verder betrokken bij acquisities en het geven van interne cursussen.
Belangrijkste gebeurtenis: In het afgelopen jaar ben ik getrouwd.

Hoe kun jij je ruimte voor groei binnen Grant Thornton beschrijven?

Grant Thornton biedt ruimte voor groei binnen iedere functie. Zelf ben ik gegroeid van (gevorderd) assistent accountant naar de functie van Audit Manager. Dit betekent ook mezelf ontwikkelen en andere verantwoordelijkheden binnen het team. Zo is mij de ruimte gegeven om complexe vraagstukken te beoordelen, controleteams aan te sturen, rapportages voor te bereiden en de eindbespreking met management bij te wonen.

Eén van onze kernwaarden is excellence. Kun je voorbeelden geven hoe wij ernaar streven om excellente kwaliteit te leveren?

Excellente kwaliteit wordt gerealiseerd door een goede samenwerking met het controleteam. De betrokkenheid van de manager en partner vergroot de kwaliteit van de controleopdracht. Daarnaast is het van belang om tijdens de controle een goede ‘training on the job’ te geven, dit vergroot het leereffect.

Voor welke type klanten werk je?

Ik werk voor veel verschillende nationale en internationale klanten in de handel, productie, financiële instellingen en beursfondsen.

Hoe geef jij je teamleden de ruimte om verder te groeien?

Door de teamleden andere werkzaamheden te geven waarin zij nog weinig tot geen ervaring hebben, hierdoor krijgen zij de ruimte om verder te groeien. Ook is het van belang om de controlebevindingen tijdig met de teamleden te bespreken, dit vergroot de betrokkenheid en kwaliteit van de controle.

Wil jij ruimte krijgen om te groeien binnen Grant Thornton?

Bekijk onze vacatures