Kan 1 en 1 ook 11 zijn? Goeie vraag.

Bij Grant Thornton krijgen we elke dag goeie vragen. Vragen die ons uitdagen om het beste uit onszelf te halen. Daarom vinden we teamwork belangrijk. Zo houden we elkaar scherp, bieden we onze klanten bewegingsruimte en krijg jij de vrijheid om de rol te nemen die bij jou past.

Kun je een korte introductie van jezelf geven?

Mijn naam is Daan Pruis en ik kom uit Rotterdam. Ik ben op mijn 18e begonnen bij de Hogeschool Rotterdam met de studie Fiscaal Recht en Economie. Naast studeren werkte ik veel in de horeca en heb ik erg kunnen genieten van het studentenleven.

Tijdens mijn stage bij een ander accountancy- en advieskantoor ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met de praktijk . Na deze stage ben ik daar gebleven als werkstudent en heb ik ook mijn afstudeeropdracht daar mogen schrijven.

Starter Daan Pruis

Na het afronden van mijn Bachelor ben ik niet direct gaan werken. Ik heb eerst de introductieweek voor alle aankomende studenten in Rotterdam georganiseerd. Dat werk heb ik met heel veel plezier gedaan. Het was voor mij even wennen om na deze periode echt student af te zijn. Na oriëntatie kwam ik tot de conclusie dat ik niet in de fiscale wereld wilde blijven. Ik heb toen gekozen om te switchen naar Accountancy.

Bij het solliciteren wist ik dat ik 1-0 achter stond, omdat ik met mijn fiscale achtergrond niet de kennis heb van een afgestudeerde HBO-accountant. Bij Grant Thornton heb ik gesolliciteerd op de functie van Assistent Accountant in de Samenstelpraktijk.

Het sollicitatiegesprek met de Recruiter, Partner en Manager van de afdeling verliep in een ontspannen sfeer en dat sprak me enorm aan. Grant Thornton bood mij de uitzonderlijke mogelijkheid om mijn fiscale kennis en nieuwe kennis te combineren door verder te studeren in de accountancy.

Hoe omschrijf jij Grant Thornton?

Wat vind je het leukste aan het werken bij Grant Thornton?

Persoonlijk vind ik het belangrijkste van werken, dat ik de juiste mensen om mij heen heb. Accountants staan bekend als ‘stijf’ of ‘saai’, maar dat is bij Grant Thornton absoluut niet het geval. De werksfeer is informeel en je kunt alles aan iedereen vragen. Ook de partners zijn erg open en zitten niet standaard in een eigen kamer. Verder word ik goed begeleid en worden er ook genoeg grappen gemaakt. Tot nu toe bevallen de werksfeer en de werkzaamheden mij erg goed! En ik leer elke dag nog ontzettend veel.

Wat voegt de traineegame voor jou toe als starter?

Alle starters bij Grant Thornton nemen deel aan de zogeheten ‘Traineegame’. Dit betekent dat zij 8 keer bij elkaar komen -elke keer in een andere vestiging- om het bedrijf, de verschillende werkzaamheden en natuurlijk elkaar beter te leren kennen. Dit is harstikke handig, omdat je je collega's goed leert kennen en ook precies weet wat je van elkaar kunt verwachten. Bovendien is het ook leuk om te doen! Bij Grant Thornton vinden ze doorgroei mogelijkheden erg belangrijk. Mijn vervolgopleiding wordt daarom ook gefinancierd. Ik ben begonnen met de opleiding tot AA-Accountant.

Hoe is de overgang van het hbo naar je eerste baan verlopen en wat is de rol van Grant Thornton hierin?

Het werkende leven is erg wennen, maar de goede sfeer bij Grant Thornton, leuke opdrachten en je kennis kunnen verrijken, maakt alles goed. Gelukkig houd ik ook voldoende tijd over om andere dingen te doen. Ik kan het erg aanraden om tijdens je studie ergens aan de slag te gaan als werkstudent. Hierdoor leer je de werksfeer al deels kennen en kun je dat mooi gebruiken als je echt aan de slag gaat. Vergeet verder vooral niet om te genieten van je laatste dagen als student!

Wil jij ruimte krijgen om te groeien binnen Grant Thornton?

Bekijk de vacatures bij Grant Thornton