Lieke-Rosa Koetsier is 24 jaar, geboren in Zutphen en woont in Amsterdam. Zij is consultant voor het IT audit team van Grant Thornton en in haar vrije tijd danst zij samen met haar vriend als ballroomdanseres. Dansen is haar manier om haar hoofd leeg te maken en in beweging te blijven. Lieke-Rosa heeft wiskunde gestudeerd omdat zij gefascineerd was door de abstractie en de logica maar dit vak heeft ook richting gegeven aan haar carrière.

“Ik kreeg altijd de vraag; wat kan je nu met wiskunde? Maar met wiskunde kan je eigenlijk alles”

De andere kant van de medaille is dat de wiskunde zo abstract is dat het in het bedrijfsleven niet echt wordt toegepast. Toen ik mijn studie ging afronden was dit ook mijn uitdaging; op welke manier kon ik mijn wiskundige kennis laten gelden in het bedrijfsleven? Ik was nieuwsgierig naar het bedrijfsleven maar ik had nog geen idee wat het inhield.

Door stage te lopen kwam ik erachter waar ik waarde kon toevoegen maar ik kreeg ook meer inzicht in mijn wensen en behoeften. Ik had niet zozeer de drang om veel voor werk naar het buitenland te reizen, ik vond het belangrijk om een goede werk/privé balans te hebben en ik wilde de mogelijkheid krijgen om veel te leren. Toen kwam ik een vacature van Grant Thornton tegen en na een succesvol sollicitatiegesprek begon ik aan een nieuw avontuur als consultant op de IT audit afdeling.

Mijn dag start vroeg op kantoor of bij de klant. Alhoewel ik de flexibiliteit krijg om vanuit huis te werken, vind ik het prettig om op kantoor te werken. Op kantoor kan ik sparren met collega’s en kan ik meedenken over hoe wij processen kunnen optimaliseren en efficiënter kunnen inrichten. Er is veel kennis aanwezig in het team en deze kennis wordt ook overgedragen waardoor ik veel kan leren.

Ondanks het feit dat ik net uit de schoolbanken kom en nog aan het begin sta van mijn carrière, wordt er waarde gehecht aan mijn input en bruikbare verbetervoorstellen worden ook geïmplementeerd. Dit zorgt ervoor dat ik me betrokken voel en dat ik mijn beste beentje voort zet maar ook dat ik de ambitie heb om door te groeien binnen Grant Thornton.

"Door de bedrijfscultuur en onze interne samenwerking kunnen wij klanten beter adviseren en controleren"

Ik leer niet alleen van mijn collega’s bij Grant Thornton, ik leer ook veel van de bedrijfscultuur. Er heerst een goede sfeer op kantoor. Dit komt denk ik deels doordat er geen competitiestrijd is tussen collega’s en doordat het een open cultuur is, die gebaseerd is op vertrouwen en respect. Door onze persoonlijke benadering is er veel betrokkenheid binnen het team en dit vindt ook zijn weerslag in mijn externe communicatie naar de klant.

De mogelijkheid krijgen om te groeien, om dingen te leren en door gezamenlijk nog beter te worden als team zorgt ervoor dat ik trots ben op Grant Thornton als werkgever.

Consultant IT audit Lieke-Rosa Koetsier

Word jij mijn collega?

Bekijk onze vacatures