Waar zit de grens aan mijn groei? Goeie vraag.

Bij Grant Thornton krijgen we elke dag goeie vragen. Vragen die ons uitdagen het beste uit onszelf te halen. Bijvoorbeeld door aan de slag te gaan met een adviesvraag die je ontvangt van een collega uit ons internationale netwerk. Op die manier krijg je de grenzeloze bewegingsruimte om te groeien naar de positie die bij je past.

Kun je een korte introductie van jezelf geven?

Mijn naam is Samson Gebremeskel, 26 jaar oud en inmiddels werk ik 2 jaar als Tax Advisor op de afdeling International Tax Services van Grant Thornton. Tijdens mijn studie Fiscaal Recht aan de Vrije Universiteit is mijn interesse voor internationaal belastingrecht opgewekt. Het was dan ook geen verrassing dat ik op de afdeling International Tax Services van Grant Thornton terecht kwam.

Hier kreeg ik snel de mogelijkheid om met klanten in contact te komen en eerste contactpersoon te zijn bij vragen van klanten. Zo heb ik binnen het team de kans gekregen om al vroeg in mijn loopbaan een eigen klantenkring op te bouwen. Maar in het team delen we meer dan alleen werk. Vanwege mijn voetbalkennis zijn ook voetbalpraatjes op de werkvloer toegevoegd aan mijn takenpakket.

Starter Samson Gebremeskel

Hoe zie je het internationale karakter (netwerk) van Grant Thornton terug komen in jouw werk?

Het internationale karakter van Grant Thornton is binnen onze afdeling direct merkbaar door het vele contact dat ik heb met collega's in het buitenland. In samenwerking member firms in het buitenland worden klanten zo efficiënt mogelijk bediend. Om deze samenwerking te bevorderen worden er ook internationale tax trainingen georganiseerd. Afgelopen jaar was de training in Nederland en heb ik Grant Thornton collega’s uit verschillende landen ontmoet. De volgende keer hoop ik natuurlijk op een training locatie in het buitenland.

Welke toegevoegde waarde heeft de traineegame voor jou gehad?

Om andere vakgebieden binnen Grant Thornton in Nederland te leren kennen, organiseert Grant Thornton de traineegame. Hier heb ik ook aan deelgenomen. We kregen workshops van collega's uit o.a. Audit, Advisory Services en Legal. Het viel mij op dat de verschillende vakgebieden veel meer raakvlakken met elkaar hebben dan ik had gedacht.

Bovendien heb ik door de traineegame nog steeds leuk contact met collega's van andere Grant Thornton kantoren in Nederland. Dat zorgt toch voor meer saamhorigheid. De traineegame wordt telkens op een ander Grant Thornton kantoor georganiseerd. Inmiddels heb ik alle kantoren in Nederland bezocht en leer ik de organisatie steeds beter kennen.

Wat zijn je ambities binnen Grant Thornton en hoe word je daarin ondersteund?

Binnen Grant Thornton krijg je begeleiding van verschillende managers op je vakgebied en bij de commerciële kanten van het werk. Naast de internationale tax training, die ik eerder noemde, krijg je ook voldoende gelegenheid om te netwerken met je internationale collega’s. Dit is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Met de opleidingen van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) kun je jezelf fiscaaltechnisch en op het gebied van je vaardigheden, zoals adviseren en argumenteren ontwikkelen. Zo worden er genoeg kansen geboden om jezelf te ontwikkelen. Hoe snel je ontwikkeling gaat, dat heb je zelf in de hand.

Wil jij ruimte krijgen om te groeien binnen Grant Thornton?

Bekijk de vacatures bij Grant Thornton