Kun je eens iets over jezelf vertellen? Wie ben jij? Waar kom je vandaan?

Mijn naam is Merve Dogan. Ik ben 27 jaar en ik woon in Rotterdam.

Heb je daar ook gestudeerd, in Rotterdam?

Ja, op de Hogeschool Rotterdam heb ik Accountancy gestudeerd. Daarvoor heb ik de mbo-opleiding tot Bedrijfsadministrateur gevolgd.

Wat is voor jou de ultieme manier om te ontspannen na het werk? Hoe breng jij het liefst je vrije tijd door?

In mijn vrije tijd speel ik het liefst piano. Eens per week ga ik ook naar pianoles.

Leuk! Is pianospelen een nieuwe hobby die je in de coronatijd hebt opgepakt, of deed je dit al?

Een nieuwe hobby die ik in de coronatijd heb opgepakt! Ik wilde vanaf kinds af aan al een instrument leren spelen, maar dat is er nooit van gekomen: mijn focus lag toen vooral op mijn studie. In de coronatijd heb ik een hele leuke lerares gevonden en nu ga ik eens per week naar pianoles. Vooral klassieke muziek vind ik leuk om te spelen.

Kun je ons eens meenemen in je functie bij Grant Thornton? Wat voor werkzaamheden doe je?

Binnen Grant Thornton werk ik als Assistent Audit. Ik maak deel uit van de Assurance-afdeling in Rotterdam. Wij richten ons op de controles van de jaarrekeningen van verschillende bedrijven.

Merve:

"Na mijn afstudeerstage koos ik voor Grant Thornton. De cultuur past bij mij."

En wat vind jij nu het leukst aan jouw werk?

Wat ik het leukst vind binnen mijn rol als Accountant is dat mijn werk zo afwisselend is in meerdere opzichten. Je werkt vanuit huis, vanuit kantoor of op locatie bij de klant. Je komt diverse vraagstukken tegen waarover je in gesprek gaat met de klant. Ook het type klanten varieert: je leert dus een grote diversiteit aan bedrijven kennen.

Leuk! Merk je dan ook dat je bepaalde voorkeuren gaat ontwikkelen, nu je een aantal jaren hebt gewerkt en al verschillende klanten hebt gezien?

Ik heb nog niet echt voorkeur voor een bepaald type klant. Juist de afwisseling in en diversiteit aan klanten vind ik erg leuk: ik heb een klant die vaten produceert en verkoopt, verschillende verzekeringsmaatschappijen, een internationale klant; erg afwisselend! Het leuke is dat elke klant weer een andere uitdaging heeft. Zo is een verzekeringsmaatschappij een dienstverlenend bedrijf waar je te maken hebt met tussenpersonen en polissen: dit is wat abstracter dan bij een productiebedrijf en dat maakt het juist uitdagend. Bij een internationale klant is het weer een uitdaging dat alle communicatie en documentatie in het Engels is. Daar leer je ook weer van!

Je bent nu 2 jaar onderdeel van deze organisatie. Hoe ervaar jij het werken binnen Grant Thornton?

Ik ben gestart als afstudeerstagiaire bij Grant Thornton. Toen ik naar mijn afstudeerstage op zoek ging, heb ik bij verschillende bedrijven sollicitatiegesprekken gehad. Wat me opviel bij het gesprek met Grant Thornton, was de sfeer: het gesprek verliep soepel en ik had leuke mensen tegenover me. Na het gesprek dacht ik: “deze cultuur en sfeer binnen de organisatie wil ik wel meemaken en zien”. Na een half jaar afstuderen kwam ik in dienst en nu ben ik al twee jaar in dienst als Assistent Audit. Mijn keuze om binnen Grant Thornton verder te groeien was echt gebaseerd op de cultuur en sfeer. De sfeer vind ik nog steeds heel prettig: open en gezellig.

Een afstudeerstage lijkt mij de perfecte manier om goed écht te kunnen ervaren of een organisatie bij je past en inderdaad de sfeer en cultuur te ervaren. Hoe zou je die cultuur omschrijven?

Binnen Grant Thornton hebben we een cultuur die erg gericht is op de groep en het samenwerken. We moedigen elkaar aan om uitdagingen samen aan te gaan en vanuit verschillende perspectieven te benaderen. We dagen elkaar ook uit om te groeien. En ik ervaar een cultuur waar iedereen met respect met elkaar omgaat en interesse in elkaar toont. Of je nu partner of stagiair bent.

Op welk(e) moment(en) in jouw carrière ben je trots?

Dat zijn verschillende momenten eigenlijk. Als ik nu bijvoorbeeld terugkijk op de afgelopen twee jaar, ben ik trots op het feit dat ik veel zelfstandiger ben geworden. Ik begon als stagiaire en nu help ik zelf stagiairs wanneer ze vragen hebben. Ik denk dat dit ook komt doordat je de vrijheid krijgt om soms gewoon iets te proberen en zelf te doen. Bijvoorbeeld in mijn eerste week. Ik was met mijn collega’s bij een klant en we zouden iets gaan bespreken met de klant. Mijn collega zei: “waarom leid jij het gesprek niet, Merve?”. Natuurlijk is dat spannend, maar het lukte. Door dat soort momenten groei je.

Merve:

"Samen uitdagingen aangaan en elkaar stimuleren om te groeien. Dat is werken bij Grant Thornton."

Heb je het idee dat er binnen de organisatie (en specifiek binnen jouw unit/serviceline) ruimte is voor jouw ideeën en initiatieven?

Ja. Binnen de Assurance-afdeling hebben wij een aantal keer per jaar een assistentenoverleg. Bij dit overleg zijn alle assistenten van kantoor Rotterdam en bespreken wij waar we tegenaan lopen en eventuele ideeën en initiatieven. Zo hebben we het bijvoorbeeld over werkdruk, faciliteiten, planning. Als we ergens tegenaan lopen, brainstormen we ook met elkaar hoe wij het zouden willen oplossen. Zo ontstond bijvoorbeeld het idee om elk kwartaal een uitloopweek te introduceren, om ervoor te zorgen dat we de uitloop in de planning kunnen inhalen in deze (voor de rest vrije) weken. Dit leggen we daarna voor aan de partners, en inmiddels werken we op deze manier. Dat is leuk om te zien dat partners onze ideeën en input waarderen.

Dat is belangrijk! Dat staat eigenlijk ook mooi in lijn met het thema van deze fotoshoot: empowerment. We willen met de foto’s de kracht van onze collega’s laten zien: dat zij durven te pionieren binnen de organisatie en met ideeën durven komen. Uiteraard met de organisatie/leidinggevenden achter hen. Hoe kijk jij tegen dit thema aan? Voel jij je empowered in jouw carrière binnen Grant Thornton?

Ik ervaar zeker een omgeving waarin je empowered wordt in je loopbaan. Samen met collega’s creëren we een cultuur waarin we elkaar steunen en we leggen de focus op onze persoonlijke ontwikkeling. Je wordt echt gezien als persoon, waardoor je ook de ondersteuning krijgt om je op gebieden te ontwikkelen die voor jou belangrijk zijn. Zo ben ik zelf door mijn collega’s ook aangemoedigd om meer vragen te stellen en kritisch te zijn. En heb ik een opleiding Business English gevolgd.

Doordat je jezelf continue blijft ontwikkelen op gebieden die voor jou belangrijk zijn, kunnen we onszelf blijven verbeteren. Dit zorgt ervoor dat we elke dag ons werk op het hoogste niveau uitvoeren, maar ook dat we als mensen onze persoonlijke krachten vinden en verder ontwikkelen.

Wat voor ideeën heb jij nog voor de organisatie of voor je eigen carrière?

Ik zie voor mezelf zeker nog een mooi groeipad binnen Grant Thornton. Het lijkt me leuk om steeds meer collega’s te gaan begeleiden en ook een steentje bij te dragen aan onze cultuur. Door bijvoorbeeld stagiairs en starters aan te moedigen ook in het diepe te springen, net als ik, twee jaar geleden. Door gewoon, met een collega achter je, het gesprek aan te gaan met de klant, ook al is het spannend. Zodat zij ook die groei kunnen doormaken.

 

Merve:

"Binnen ons assistentenoverleg is er ruimte voor mijn initiatieven en ideeën."

Werken bij Grant Thornton

Wie werkt bij Grant Thornton ontwikkelt zich razendsnel. Door persoonlijke begeleiding, opleidingen en een gevarieerd klantenpakket helpen we je de vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om te groeien. Ben je benieuwd geworden naar onze functies?

Bekijk de vacatures