1ste visualisatie_groot_v2.jpg

Stappenplan datavisualisatie

1. Datastrategie, Data Governance en data architectuur

Samen met uw IT manager/beheerder geven wij u advies over de manier waarop u data opslaat en hoe dit in de toekomst kan worden opgeschaald. Aan de hand van een inventarisatie van uw huidige applicatie landschap en uw informatiebehoefte, kunnen wije u adviseren welke stap u moet nemen om van achteruit kijken naar vooruitdenken te gaan.

2. Ontsluiting complexe databronnen

Het ontsluiten van (veel) databronnen kan complex zijn. Achter elke databron zit een andere applicatie en proces wat tevens een andere.. Hoe kan ik dagelijks de databronnen bronnen automatisch in mijn datamodel importeren? Hoe ga ik om met databronnen die alleen de huidige stand van zaken weergeven? Aan de hand van uw informatiebehoefte kunnen wije u in dit proces volledig ontzorgen.

3. Data transformatie

Wanneer de data automatisch in het datamodel wordt geïmporteerd, kan de data met elkaar worden gecombineerd. De data moet worden opgeschoond zodat we appels met appels kunnen gaan vergelijken. Naast het opschonen van data kunnen we ook, met onze internal audit specialisten, procesverbeteringen adviseren aan de hand van de datakwaliteit issues die zijn geconstateerd.

4. Data analytics

Aan de hand van de inventarisatie van uw informatiebehoefte, worden in dit procesanalyses klaargezet die kunnen worden gevisualiseerd in bijvoorbeeld een dashboard. Afhankelijk van uw data landschap maken wij analyse scripts in verschillende programmeertalen. We werken voornamelijk met SQL, Python, VBA, Power BI, C++, JAVA en meer., etc. Afhankelijk van de rekenkracht die de analyses nodig hebben en uw IT-landschap, maken wij klant specifieke analyses. Wije kunnen ook ondersteunen in diagnosticerende, maar ook voorspellende analyses.

5. Data visualisatie

De data kunnen op heel veel verschillende manieren worden gevisualiseerd worden. Hierbij spelen vooral de eindgebruikers een enorme grote rol in. De ene persoon ziet graag een tabel, waarbij de andere persoon een liever een grafiek ziet. Wij vinden dit proces dDit is volgens ons de belangrijkste stap. In deze fase wordt duidelijk wat elke afdeling/persoon belangrijk vindt, waarbij eventuele discrepanties zichtbaar worden. Alle proceseigenaren komen in dit proces bij elkaar, zodat waarbij de neuzen in dezelfde richting komen te staan.

6. Data gedreven sturing en strategie

Data gedreven werken is alleen effectief wanneer het juist wordt toegepast. Welke Kritische Prestatie Indicatoren (KPI) zijn doorslaggevend? Hoe zorg je ervoor dat de hele organisatie weet wat de KPI’s zijn en hoe iedereen daar invloed op uit kan oefenen?

7. Training

We hebben allerlei soorten trainingen ontwikkeld voor allerlei verschillende niveaus en onderwerpen. Op het gebied van Power BI kunnen wij trainingen geven aan eindgebruikers en maar ook ontwikkelaars die de dashboards moeten gaan aanpassen. Hiernaast geven we ook trainingen om het data gedreven werken te stimuleren.

 

Christiaan Dommerholt
Partner | Head of Business Risk Services
Christiaan Dommerholt
Christiaan Dommerholt 
Lees meer over Christiaan Dommerholt
Christiaan Dommerholt
Partner | Head of Business Risk Services
Christiaan Dommerholt