Hoe weet u of u de relevante risico’s echt heeft afgedekt? Bent u daadwerkelijk in control? En weet u welke risico’s u bereid bent te accepteren? Met onze aanpak van risicomanagement spoken vragen als deze niet meer door uw hoofd. Want dan bent u zeker van uw zaak – en dat slaapt een stuk beter.

Het gaat om de juiste balans

Onze aanpak is pragmatisch en to-the-point. Wij voeren onze risicoanalyse en -beoordeling samen met u uit. U brengt kennis van uw onderneming mee, wij ervaring met dit proces. Samen met u bepalen wij welke risico’s u wel en niet wilt lopen. En samen koppelen we die aan passende beheersingsmaatregelen. Tegelijk nemen we de ‘soft controls’ mee, zodat u uw leiderschapsstijl versterkt en de cultuur in uw onderneming.

Meteen integraal of eerst alleen strategisch aanpakken?

U kunt ervoor kiezen om onze integrale risicomanagementaanpak [ 165 kb ] te volgen. Dan overziet u de hele scope aan risico’s en kunt u bewust kiezen aan welke risico’s u iets wilt doen. En wat. U ziet dan ook waar u mogelijk juist teveel doet, dus waar u kunt schrappen of mogelijk automatiseren. U kunt ook kiezen voor het kortere Strategic risk assessment [ 131 kb ]. Dan is onze aanpak geconcentreerd op de ondersteuning en het herijken van de doelstellingen en de strategie van uw onderneming. Wat zijn de key issues voor uw onderneming? Intern en extern? Vandaag en in de toekomst? Goed om bij stil te staan!

Wat levert het op?

  • Inzicht in de key issues, in- en extern. Wat doet ertoe? Wat vraagt echt uw aandacht?
  • Een praktisch business risk framework.
  • Zicht op alle risico’s met hun beheersingsmaatregelen én eigenaarschap.
  • Risk management ingebed in uw plannings- en controlcyclus.
  • U vergroot het draagvlak in uw onderneming, de betrokkenheid van uw medewerkers en zo mogelijkheden tot continue verbetering.

Grondige aanpak. De risico’s binnen onze onderneming zijn snel en grondig in kaart gebracht. De zichtbare koppeling tussen risico’s en de mate waarin we dit beheersen, heeft ons veel inzicht en meer efficiency opgeleverd.

Peter Laven RvB-voorzitter
Christiaan Dommerholt
Partner | Head of Business Risk Services
Christiaan Dommerholt
Christiaan Dommerholt 
Lees meer over Christiaan Dommerholt
Christiaan Dommerholt
Partner | Head of Business Risk Services
Christiaan Dommerholt

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer artikelen