Mijn applicatiekosten lopen elk jaar op. Hoe stop ik dat?

Welke van de applicaties is de beste voor onze hele onderneming? We zijn met vier projecten tegelijk bezig, hoe kan ik prioriteren? Mijn belangrijkste applicatie gaat ‘out of support’. Wat nu? Hoe sluit ik mijn businessprocessen aan bij mijn strategische doelstellingen? Allemaal vragen waarmee ondernemingen grote verbeterstappen kunnen maken in IT. Wij weten hoe u onderbouwde antwoorden vindt en helpen met een pragmatisch plan.

De strategisch kritische processen 'pinpointen'

We gaan in gesprek en zorgen eerst voor overzicht. Zo weet u waar uw onderneming staat IT-wise. Door te kijken naar de strategische doelen, adviseren wij u waar uw onderneming het beste geld en middelen in kan zetten voor automatisering. Met dat overzicht komen de strategisch kritische processen en applicaties naar voren, die prioriteit vragen. Daar starten we mee. Zo krijgt de transformatie een goed onderbouwde ‘kop en staart’.

Planning - resources - budget

Nu we weten waar uw onderneming maximaal waarde toe kan voegen, met de juiste transformatieprojecten, stellen we een pragmatische ‘Target Application Roadmap’ op. Daarmee stelt u de projectkalender voor de lange termijn op en kunnen planning, resources en budget worden vastgesteld. U weet wat het gaat kosten. Hoeveel het oplevert en wanneer. Wel zo helder.

Wat levert het op?

  • U weet waar u het beste geld en resources kan inzetten.
  • Uw IT-strategie ondersteunt uw strategische doelen optimaal.
  • U kiest de beste applicatie voor uw bedrijf, uit een legacy aan verschillende applicaties.
  • U boekt uiteindelijk tijdwinst en bespaart kosten. Substantieel.
  • U heeft een heldere, pragmatische roadmap waar uw onderneming morgen mee kan starten.
  • U weet wat het u gaat kosten, wat het oplevert en wanneer het klaar is.

Een klant omschreef onze bijdrage zo:

“Het is de ‘hoe-vraag’ waar jullie een antwoord op bieden: hoe kom je waar je heen wilt? Onze onderneming is een samenstelling van diverse ondernemingen door fusies en overnames. Ons applicatielandschap is daardoor een lappendeken en de applicaties zijn maar beperkt geïntegreerd.

We wisten dat het beter moest en hebben diverse projecten gehad om het landschap op te ruimen. Zonder het gewenste resultaat. Pas toen we in gesprek kwamen met Grant Thornton realiseerden we ons dat we onvoldoende inzicht hadden om de juiste beslissingen te nemen.

Nu weten we welke applicaties essentieel zijn en waar we ons geld in moeten investeren. We wilden een leaner applicatielandschap, dat functioneel helder is en volledig is geïntegreerd. We volgen nu een roadmap die ons concreet daarnaartoe leidt.”

Senior manager Boy Wiese

+31 (0) 88 676 9315

Neem contact op