Betere service, minder kosten. Hoe krijg ik een optimale IT-organisatie?

Hoe kunnen de kosten van de IT-afdeling omlaag? En wie begeleidt de transitie? Welke capaciteiten hebben onze eigen mensen nodig? Welke huur ik in? Hoe bereid ik onze IT-organisatie voor op een IT-audit? Hoe kom ik snel aan een goede interim manager? Stuk voor stuk managementvragen voor IT-afdelingen in roerige tijden. Wij helpen uw IT-organisatie optimaal in te richten. Precies goed.

Adviseurs en interim managers

Wij werken als adviseur, maar ook in de rol als uw interim IT-manager. Samen analyseren we de organisatie en kijken naar de strategische korte- en langetermijndoelen. Wij komen samen tot een optimale IT-organisatie en zetten de nieuwe werkwijze neer in een passend tijdpad. Met kennis van kostenreductie én oog voor mensen!

Herinrichting van de IT-organisatie

Is een transitie naar SaaS het slimst, dan richten wij uw organisatie in op managed applications, service levels en contractmanagement. Is DevOps wijs? Dan stellen wij een ontwikkelketen op en zorgen ervoor dat u in huis oplossingen kunt gaan ontwikkelen. Wij kennen de voor- en nadelen en begeleiden u. Zo krijgt u het optimale sourcingsmodel voor uw organisatie.

Control: klaar voor de IT-audit

Wij helpen uw bedrijf klaar te stomen voor de ‘control’ over uw interne IT-service, processen en procedures. U krijgt een IT-service met ITIL als basis: een goede infrastructuur is key. Wij weten waar we moeten beginnen om dit snel en efficiënt in te voeren. Met een professioneel ingerichte IT-service-organisatie bent u meteen klaar voor een IT-audit. Dat geeft u een opstap om bijvoorbeeld ISAE 3402/COBIT-compliant te worden.

Wat levert het op?

  • U krijgt een IT-organisatie die precies goed is: in kwaliteit én prijs.
  • ITIL: u krijgt een optimaal ingerichte IT-service-organisatie.
  • Uw data is veilig, uw IT-organisatie is in control.
  • Uw IT-managementprobleem is interim opgelost.
  • U weet dat u het goede transformatieproces opstart.
  • Uw IT-organisatie is helemaal klaar voor de IT-audit.

Een klant omschreef onze bijdrage zo:

“Ik schrok behoorlijk toen ik begon als IT Run Operations Manager: onze IT-organisatie was nog zo onvolwassen. Changes konden tegelijkertijd live gaan, onze infra werd niet gemonitord, we hadden geen incident managementplan en onze servicedesk werd dagelijks platgelopen door gebruikers. Ik wist niet waar ik moest beginnen.

Samen met Grant Thornton hebben we de IT-organisatie snel en praktisch omgevormd. Goede interactieve workshops met onze mensen en simpele handvatten voor scherpere procedures, heldere taken en meetbare performances.”

Senior manager Boy Wiese

+31 (0) 88 676 9315

Neem contact op