Kent u de risico’s van internationaal zaken doen?

Internationaal zaken doen biedt kansen voor groei maar is niet zonder risico’s. Grant Thornton helpt u met het vinden en analyseren van informatie om uw risico’s en schade te beperken en om proactief te handelen.

Internationaal zaken doen

U ziet kansen voor investeringen, u werft nieuwe klanten en contracteert nieuwe leveranciers en onderaannemers in binnen- en buitenland. Maar weet u eigenlijk wel met wie u van doen heeft? Wat zijn hun belangen, kwetsbaarheden en reputatie (integriteit)? Hoe gaan ze om met uw belangen?

Internationaal zaken doen biedt kansen maar ook risico’s, zowel voor uw directe bedrijfsproces als voor uw reputatie of zelfs uw verantwoordelijkheid voor corruptie door zakenpartners.  

Director Ludo Block

+31 (0) 88 676 9071

Neem contact op

Ervaring

Of het nu gaat om het vinden van betrouwbare partners of om compliant te zijn met wet- en regelgeving, wij helpen u bij het vinden en analyseren van accurate, relevante en tijdige informatie voor uw besluitvorming. Onze professionals hebben ruime (inter)nationale onderzoek- en analyse-ervaring en maken gebruik van de kennis en ervaring van professionals uit meer dan 130 landen waar Grant Thornton actief is. De gevonden informatie wordt in de juiste context en met kennis van zaken voor u geanalyseerd, zodat u op een verantwoorde manier een beslissing kan nemen.

Grant Thornton kan u helpen bij:

  • achtergrondonderzoek naar binnenlandse en buitenlandse partners;
  • gestructureerde risico en gestuurde anti-corruptie FCPA/UKBA reviews van bestaande en nieuwe klanten, distributeurs en agenten;
  • onderzoek naar merkinbreuken;
  • achtergrondonderzoek ten behoeve van geschilbeslechting (litigation support);
  • markt- en concurrentieonderzoek;
  • advies en training ten behoeve van interne anti-corruptie / Anti Money laundering / Know your customer compliance procedures.