Een organisatie is tegenwoordig zo goed als zijn data.

Maar wat als gevoelige informatie gestolen wordt, niet meer betrouwbaar of niet meer beschikbaar is? Kunt u doorwerken zonder toegang tot uw systemen? Stel uzelf niet de vraag of u zich beveiligt tegen een cybercriminaliteit, maar hoe effectief uw maatregelen zijn, of u wel de juiste data beschermt om de continuïteit van uw organisatie te waarborgen en hoe u reageert als u te maken krijgt met een cyberincident.

Hoe veilig zijn uw IT-systemen en data?

Heeft uw organisatie de juiste maatregelen getroffen om indringers buiten te houden en de beschikbaarheid van uw systemen en data te waarborgen? Er is een bekend gezegde: ‘Alles beschermen is niets beschermen’. Het is vrijwel onmogelijk om alle systemen af te schermen van hackers. Waarom dan niet focussen op die kleine hoeveelheid data waarvan bescherming van essentieel belang is? Wij geven u inzicht in uw risico’s en toetsen of de getroffen maatregelen uw risico’s afdekken, zodat u die investering kunt doen die maximaal uw risico’s beperken.

Partner Björn Roskott

+31 (0) 88 676 9096

Neem contact op

Assessment op de 5 meest voorkomende cyberrisico’s

Grant Thornton heeft vijf essentiële risicogebieden voor cybersecurity geïdentificeerd. Deze zogenaamde cybersecurity essentials zijn de meest voorkomende risicogebieden bij organisaties:

  • beveiligingsbewustzijn onder medewerkers;
  • intern netwerk;
  • draadloos netwerk;
  • endpoint devices, zoals laptops en mobiele telefoons;
  • externe bereikbare infrastructuur; alle systemen die via het internet bereikbaar.

We kunnen u helpen deze risicogebieden in kaart te brengen en de beveiliging van uw organisatie toetsen op de door u gekozen risicogebieden middels een cybersecurity assessment.

Onze specialisten brengen uw kwetsbaarheden in kaart en helpen bij het verbeteren van het algemene beveiligingsbewustzijn van uw medewerkers, onder andere door penetratietesten, gesimuleerde phishing-aanvallen en bewustwordingscampagnes. Zo helpen wij u om uw cybersecurity op het door u gewenste niveau te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Specifieke situaties verdienen specifieke aandacht

Soms is de vraag naar een cybersecurity onderzoek heel specifiek en is maatwerk noodzakelijk. Onze cybersecurity specialisten hebben ervaring in het bieden van oplossingen voor specifieke situaties. Neem contact op voor het maken van een afspraak om uw wensen te bespreken.

Grant Thornton kan u helpen bij:

Download het rapport 'Wat is de waarde van uw data?'

Download het rapport 'Wat is de waarde van uw data?' en ontvang een praktische aanpak waarmee data- en privacyrisico's en de dreiging van een cyberincident beter beheersbaar worden.