Hoe (snel) reageert u op een incident?

Snel handelen bij een cyberaanval, (internet)fraude, datalek of andere incidenten helpt om schade aan uw organisatie te beperken en uw reputatie te beschermen. Maar waar te beginnen en hoe? Onze specialisten staan u bij met advies, interim management en onderzoek bij de vele beslissingen die een incident en de voorbereiding daarop met zich meebrengen.

Drie stappen om te reageren op een incident

1. Voorbereiding op een incident
Voorkomen is goedkoper dan verhelpen. Hoe veilig zijn uw IT-systemen en data? Maak een analyse van het beveiligingsniveau van uw organisatie. Bent u compliant op het gebied van dataprotectie? En heeft u een incident response plan voor het geval zich een cyberaanval voordoet of ander incident plaatsvindt?

Director Ludo Block

+31 (0) 88 676 9071

Neem contact op

2. Reageer op een incident
Incidenten zijn nooit 100% te voorkomen. Maar met een goede voorbereiding en snelle opvolging kunnen de gevolgen aanzienlijk worden beperkt. Onze Incident response specialisten helpen u bij uw beslissingen, het nemen van de eerste schade-beperkende maatregelen en het waar nodig opstarten van een onderzoek naar oorzaken en herstel.

3. Opvolging van een incident
Om de continuïteit van uw bedrijf te waarborgen en uw belangrijke stakeholders als klanten, toezichthouders adequaat te informeren heeft u snel inzicht nodig in de ernst, oorzaak en mogelijkheden tot herstel nodig. Crisiscommunicatie en -onderzoek zijn daarbij van onschatbare waarde. De combinatie van onze financiële, juridische en IT forensische kennis en een netwerk van crisismanagers helpt u grip te krijgen en te houden op de situatie. Daarnaast verrichten zij direct adequaat onderzoek naar de oorzaak om u en uw advocaten in staat te stellen de schade waar mogelijk te verhalen of uw gedupeerde klanten tegemoet te komen.

Wij helpen onze klanten om incidenten te beheersen en de gevolgen te beperken met een minimale verstoring van uw bedrijfsprocessen, impact up reputatie en kosten, ondersteund door adequate communicatie met stakeholders. Door het internationale netwerk van Grant Thornton zijn wij in staat om u daarbij wereldwijd van dienst te zijn.

Grant Thornton kan u helpen bij:

Gerelateerde artikelen

Download het rapport 'Wat is de waarde van uw data?'

Download het rapport 'Wat is de waarde van uw data?' en ontvang een praktische aanpak waarmee data- en privacyrisico's en de dreiging van een cyberincident beter beheersbaar worden.