Kent u alle mogelijkheden om uw onderneming sneller en beter te laten groeien?

U zoekt naar manieren om uw onderneming te versterken, om zo financiële prestaties verder te laten groeien. Richt u zich daarbij ook voldoende op uw belangrijkste asset die groei (mede) mogelijk maakt: uw personeel? Onderzoek wijst uit dat de bedrijfsperformance sterker wordt wanneer Key personeel zich bindt aan het bedrijf via een participatie.

Waardebepaling

Om een optimale structuur te bepalen voor een potentiële participatie kunnen de specialisten van Grant Thornton u goed van dienst zijn. De waardebepaling van uw onderneming is in deze situatie essentieel. Hierbij staat de integriteit, zorgvuldigheid en professionaliteit van onze Corporate Finance afdeling garant voor een objectieve, strikt onafhankelijke waardebepaling. Vervolgens dient de uitkomst van de waardebepaling vertaald te worden naar een methodiek met afspraken die werkbaar is voor toekomstige intreders en uittreders. Transparantie en communicatie zijn de succesfactoren van een geslaagde participatie, zowel bij de ‘entry’ als bij de ‘exit’.

Partner Peter den Hertog

Aandelenparticipatie voor Key Personeel

Neem contact op

Participatie Key personeel

Bij een mogelijke participatie van het Key personeel zijn er verschillende varianten: deelt het personeel direct mee in de totale waarde of alleen in waardestijgingen? Gaat dit via ‘echte’ aandelen of via ‘schaduwaandelen’of ‘Phantom stocks’? Welke zeggenschap is verbonden aan de personeelsparticipatie?

Onze gerespecteerde deskundigen worden regelmatig opgeroepen als expert in kwesties omtrent waardebepaling en begeleiding bij personeelsparticipaties.

Grant Thornton kan u helpen bij:

  • de voorlichting over de varianten van participatie van uw Key personeel;
  • waardebepaling van uw onderneming en vertaling naar toe te passen methodiek bij entry en exit situaties;
  • afstemming met de fiscus en key personeelsleden ;
  • de begeleiding in de key personeelsparticipatie.