Kent u de belangrijkste voorwaarden voor een succesvolle carve-out?

Via portfolio-analyse verkrijgt u inzicht in de activiteiten die voor de organisatie waarde creërend zijn voor de toekomst en welke niet. De activiteiten die niet ‘ccre’ zijn dienen te worden verkocht aan een passende partij. Wie zijn die passende partijen, waar zijn ze te vinden en tegen welke deal/prijs condities? Het is belangrijk te analyseren wat de belangrijkste voorwaarden zijn voor een succesvolle carve-out binnen uw organisatie. Bij het verkopen van een deel van de onderneming komt een complex traject kijken. De specialisten van Transaction Services kunnen u gedurende het gehele traject bijstaan.

Procesmanagement

Om een mogelijke carve-out binnen uw organisatie succesvol te laten verlopen, is een goede voorbereiding van belang. Hiervoor werken onze specialisten op basis van integraal procesmanagement, van portfolio-analyse tot verkoopbegeleiding. Dit houdt in dat zij intensief betrokken zijn vanaf de eerste informatiefase tot aan de executie van de carve-out. Dit vergroot de kans op succes. Door een vakkundige en efficiënte begeleiding kan de optimale waarde worden gecreëerd en kunnen de risico’s  van het carve-out proces worden gemanaged.

Partner Wilfred van der Lee

+31 (0) 88 676 9816

Neem contact op

Informatiefase

De informatiefase is cruciaal. Een gedegen (ontvlechting)analyse en beoordeling van alle relevante financiële, bedrijfseconomische, fiscale, arbeidsvoorwaardelijke en markt informatie vertaalt zich in een belangrijk informatiememorandum. Dit is de basis voor de nadere waarde- en dealstructuurbepaling,  de risicoanalyse en het vinden van de best passende partij.

Begeleiding carve-out proces

Naast het afronden van de transactie kunnen onze specialisten ook het carve-out proces begeleiden. Dit is van belang zodat het verkochte bedrijfsonderdeel direct operationeel en onafhankelijk kan functioneren, om financiële inkomsten te beschermen en kostenefficiënt te blijven.

Grant Thornton kan u helpen bij:

  • portfolio-analyse;
  • advies vanaf informatiefase tot carve-out;
  • waarde analyse en dealstructuur advisering, rekening houdend met diverse situaties (gevoeligheidsanalyses);
  • de  toetsing van toekomstige operationele modellen;
  • beoordeling van ‘separation readiness’;
  • het zoeken van een koper.