Hoe trekt u investeerders en/of financiers aan voor uw organisatie?

Investeerders en financiering kunnen nodig zijn om uw organisatie verder te laten groeien of meer lucht te geven in economisch zware tijden. Waar voorheen historische jaarcijfers vaak volstonden, is tegenwoordig een goed onderbouwd business plan met diverse scenario’s noodzakelijk voor potentiële geldverstrekkers. De adviseurs van Grant Thornton spreken de taal van financiers en zorgen voor een passende financieringsoplossing die past bij de (groei)situatie van uw organisatie.

Financieringsstructuur

Voor continuïteit en groei kan het nodig zijn de huidige financieringsstructuur tegen het licht te houden. Onze adviseurs kunnen, rekening houdend met de situatie van uw organisatie, bestaande overeenkomsten analyseren en adviseren of de huidige financieringsstructuur nog optimaal is.

Partner Peter den Hertog

+31 (0) 88 676 9143

Neem contact op

Groeiambities

Daarnaast kan het interessant zijn, gezien de groeiambities van uw organisatie, om in contact te komen met investeerders, zoals private equity bedrijven of venture capitalists. Uw bedrijfsambities kunnen zich zo vertalen in eventuele overnames of andere grote investeringen.

Wij kunnen u adviseren bij een financieringsmemorandum: een essentieel document bij het uitnodigen van verschillende investeerders of financiers om vergelijkbare financieringsvoorstellen te doen. Vervolgens kunnen wij deze financieringsvoorstellen voor u beoordelen om, na een onderhandelingstraject, tot een passende financiering te komen die aansluit op uw organisatie.

Financieringsproces

Transactional services van Grant Thornton beschikt over een specialistisch team om u te ondersteunen bij het gehele financieringsproces. Door jarenlange ervaring in de financiële sector spreken onze adviseurs de taal van financiers en zijn zij bekend met diverse dealstructuren. Hierdoor kunt u zich richten op waar u goed in bent: ondernemen.

Grant Thornton kan u helpen bij:

  • een quick scan van de huidige financieringsstructuur;
  • contacten leggen en onderhandelen met potentiële investeerders en financiers;
  • de herfinanciering;
  • het evalueren van het huidige bedrijfsplan.