Heeft u te maken met een cyberincident? Neem 24/7 contact met ons op.

China desk

Zakelijke samenwerking tussen China en Nederland viert hoogtij.

Het dertiende vijfjarenplan van China benadrukt ontwikkelingsdoelstellingen op gebieden zoals high-tech, landbouw, schone en efficiënte energie en transport. Al deze doelstellingen sluiten perfect aan op wat de grootste economische sectoren in Nederland te bieden hebben.

Er vindt steeds meer grensoverschrijdende handel plaats tussen China en Nederland. Wettelijke kaders en bedrijfsculturen verschillen echter enorm tussen de twee landen. Om het hoofd te bieden aan deze uitdaging en ervoor te zorgen dat het succes van uw bedrijf hiervan geen nadelen ondervindt, is grondige kennis van de verschillen en de praktijk van essentieel belang. Hier kan de China desk van Grant Thornton u bij helpen.

Samenwerking met Grant Thornton in China

Onze China desk is door Grant Thornton in Nederland opgezet in samenwerking met onze lidfirma in China. Met onze uitgebreide sectorkennis en ervaring op het gebied van auditing, advies en fiscale en juridische diensten, bieden wij gedegen professionele expertise. Dankzij ons speciale team van twee- en drietalige experts en wereldwijde Grant Thornton-netwerk garanderen wij ter plaatse optimale lokale klantrelaties voor Chinese bedrijven en ondernemers die in Nederland willen uitbreiden en voor Nederlandse bedrijven die investeringsmogelijkheden in China verkennen. Wij helpen u bij de uitdagingen van zakendoen in Nederland of China. Zo bent u verzekerd van succes.

Hoe maken wij het verschil?

Professionele expertise

Wij bieden een verscheidenheid aan diensten, waaronder accounting, auditing, advies en fiscale en juridische diensten. Ons team bestaat uit Nederlandse gecertificeerde accountants en belastingadviseurs. Al onze belastingadviseurs zijn lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs. Wij zijn bekend met de Nederlandse accountingstandaarden, de Chinese accountingstandaard CAS, de internationale accountingstandaard IAS/IFRS en de Amerikaanse accountingstandaard US GAAP. Ook hebben wij ervaring in de conversie van Nederlandse naar Chinese accountingstandaarden en vice versa. Daarnaast beschikken wij over uitgebreide ervaring in het bijstaan van Chinese klanten met uitgaande investeringen om toe te treden tot de Nederlandse markt.

Meertalige teams

Ons team van professionals bestaat uit Chinese, Nederlandse en Engelse native speakers. Onze gedegen zakelijke kennis en ons uitstekende begrip van de twee culturen stelt ons in staat zowel Chinese als Nederlandse bedrijven bij te staan in hun voorkeurstaal.

Internationaal netwerk

Grant Thornton in Nederland is lid van Grant Thornton International Ltd (GTIL), één van 's werelds grootste netwerken van onafhankelijke accountants- en adviesorganisaties. Onze China desk werkt nauw samen met Grant Thornton in China en is onderdeel van de China European Business Group (CEBG) – een Europees initiatief van Grant Thornton ter ondersteuning van Chinese bedrijven die een investering in Europa overwegen of Europese bedrijven die tot de Chinese markt willen toetreden.