De coronacrisis duurt nu bijna een jaar. De overheid probeert de scherpste randjes van de crisis te verzachten met haar steunpakketten. De diverse subsidieregelingen voorkomen niet dat ondernemers nu echt in liquiditeitsproblemen komen. Dat leidt tot nieuwe uitdagingen en noodzaak tot overleg met bank en leveranciers.

In dit webinar gaan wij in op twee actuele onderwerpen:

 • Liquiditeitspositie van uw onderneming, door Wilfred van der Lee
 • Juridische rechten en plichten tegenover verhuurder en leveranciers, door René Zijdeman

Waarom interessant?

In crisistijd is er veel te regelen in uw onderneming. In eerste instantie legt u wellicht de nadruk op interne processen en uw werknemers. Het is juist ook belangrijk om uw stakeholders en omgeving op de hoogte te houden van wat er in uw onderneming gebeurd. Hiermee voorkomt u dat de bank moeilijke vragen stelt op momenten dat u er geen tijd voor heeft. Daarnaast borgt u de continuïteit van uw onderneming door financiering en toeleveringen op orde te hebben.

In ons webinar komen de volgende vragen aan de orde:

 • Hoe borgt u de financiering van uw onderneming?
 • Hoe gaat u in gesprek met de bank? Wat vertelt u de bank wel en niet?
 • Is de afdeling bijzonder beheer van de bank het einde van uw onderneming?
 • Welke alternatieve financieringsvormen zijn er?
 • Wat zijn uw rechten en plichten als huurder van vastgoed? En hoe ziet uw positie als verhuurder eruit? Hoe onderhandelt u over een (verzoek tot) huurverlaging?
 • Hoe blijft u in gesprek met leveranciers?
 • Hoe zit het met eigendomsvoorbehoud en onbetaalde facturen?

Dagelijks ontvangen wij vragen over liquiditeit en de juridische positie van ondernemers. Bent u op zoek naar antwoorden op uw eigen uitdagingen of bent u benieuwd welke vragen er bij andere ondernemers leven? Dan raden wij u aan om dit interactieve webinar te volgen.

Wat leeft er bij uw bedrijf?

Wij horen graag met welke vraagstukken u worstelt en wat er bij u leeft. Daar gaan wij op in tijdens dit webinar. Dat is niet alleen interessant voor u maar ook leerzaam voor andere ondernemers. U kunt u vragen vooraf stellen via het inschrijfformulier voor dit webinar. Natuurlijk kunt u ook tijdens de uitzending vragen stellen. De meest voorkomende vragen beantwoorden wij in de uitzending.

Voor wie?

Dit webinar is speciaal voor dga’s, ceo’s, cfo’s, hr-managers, finance managers, controllers, bedrijfsjuristen/in-house legal counsels en mensen in de asset-sector.

Wanneer?

Dinsdag 23 februari 2021 van 16.00 tot 17.00.

Wat bieden wij u?

Een interactief webinar waarin onze specialisten ingaan op liquiditeit en juridische positie/ onderhandelen met huurders/verhuurders en leveranciers.
Na het webinar ontvangt u per e-mail de opname, de presentatieslides en de gestelde vragen met bijbehorende antwoorden.

Dit interactieve webinar maakt deel uit van een serie webinars voor het MKB, waarin wij actuele onderwerpen behandelen die nu - maar ook zeker in de toekomst- interessant voor u zijn.

Sprekers
Wilfred van der Lee Partner Transaction services
René Zijdeman Partner, bedrijfsjuridisch adviseur

Grant Thornton
 • Dinsdag 23 februari
 • van 16.00 - 17.00 uur
Tel: +31 (0) 88 676 960 00 Contact: