Tijdens ons webinar van dinsdag 20 april praten onze specialisten u bij over actuele btw ontwikkelingen voor online verkopen (e-commerce) en de Brexit.

In twee delen van ongeveer een half uur interviewen wij onze specialisten op het gebied van:

  • De nieuwe btw-regels voor online verkopen vanaf 1 juli 2021
  • Actuele ontwikkelingen rond de Brexit

Als kijker heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen aan onze specialisten die in de uitzending worden beantwoord.

Waarom interessant?

Nieuwe btw-regels voor online verkopen vanaf 1 juli 2021

Op 1 juli 2021 treedt een groot pakket aan nieuwe btw-regels rondom verkopen aan consumenten in werking. De regels beïnvloeden de btw bij alle ondernemers die online en over de grens producten of diensten verkopen. Uw onderneming moet de btw op 1 juli namelijk meteen betalen in het land van de consument. Gelukkig kunt u hiervoor gebruik maken van een nieuwe faciliteit: het éénloketsysteem.

Ook voor drop shipments met een lage waarde van buiten de Europese Unie moeten ondernemers straks btw betalen. Voor de afdracht kunt u wellicht een andere faciliteit gebruiken: de invoerregeling. Is uw onderneming een platform dat verkopen aan consumenten faciliteert? Of verkoopt u zelf via zo`n platform? Ook dan zijn de nieuwe regels voor u relevant.

Tijdens het webinar behandelen we de nieuwe regelgeving, de gevolgen en de acties die u kunt ondernemen om klaar te zijn voor de grootste btw-verandering van het afgelopen decennium.

Actuele ontwikkelingen rond Brexit

Brexit is inmiddels een feit. Wij merken dat ondernemers dagelijks hinder ondervinden van de nieuwe harde grens tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Wat zijn tot nu toe de ervaringen met de nieuwe douaneformaliteiten? En wat verwachten we van de verdere uitwerking van de Brexit deal?  Staan er nog andere ontwikkelingen voor de btw en douane op de rol? Tijdens het webinar behandelen we deze en andere vragen  over de Brexit.

Voor wie?

Dit webinar is speciaal voor iedereen die dagelijks met grensoverschrijdende handel en verkopen aan consumenten te maken heeft. Ook als u een webshop heeft en verkoopt aan consumenten is dit webinar voor u interessant.

Wanneer?

Live op dinsdag 20 april 2021 van 16.00 tot 17.00. Het webinar is ook op een later moment terug te kijken.

Wat bieden wij u?

Een interactief webinar waarin onze specialisten ingaan op de btw en Brexit. Na het webinar ontvangt u per e-mail de opname, eventuele presentatieslides en de gestelde vragen met bijbehorende antwoorden.

Dit webinar maakt deel uit van een serie webinars voor het MKB, waarin wij actuele onderwerpen behandelen die interessant voor u zijn.

Sprekers
Marijn Dekker Junior Manager
Robert-Jan Brethouwer Partner

Grant Thornton
  • Dinsdag 20 april, van 16.00 - 17.00 uur
Tel: 088-6769000 Contact: