Tijdens ons webinar van 30 maart gaan onze specialisten in op drie actuele juridische onderwerpen.

In korte updates van een kwartier interviewen wij onze specialisten op het gebied van:

  • Verplichte registratie van uw onderneming in het UBO-register;
  • Waarmee kan de nieuwe Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) u helpen?
  • De coronasteunmaatregelen NOW en TVL

Zoals gebruikelijk heeft u als kijker de mogelijkheid om vragen te stellen die direct door onze specialisten worden beantwoord.

Waarom interessant?

Als ondernemer komt er doorlopend nieuwe wet- en regelgeving op u af. In onze praktische updates nemen wij u mee in drie onderwerpen zodat u weet waar u aan toe bent.

Verplichte registratie van uw onderneming in het UBO-register

Meer dan 1,5 miljoen ondernemingen moeten vanaf september 2020 de identiteit van hun eigenaren of personen met zeggenschap registreren in het UBO-register. De Kamer van Koophandel stuurt brieven rond om deze registratie op gang te brengen. Wellicht heeft u inmiddels ook een brief ontvangen. Wij krijgen regelmatig vragen over de registratieverplichting: hoe bepaal ik de UBO (en wat is een UBO eigenlijk?) Moet ik bij mijn stichting ook een UBO bepalen en registreren? Wanneer moet ik uiterlijk mijn UBO registreren? Om maar wat voorbeelden te noemen. In ons webinar gaan we in op de registratieplicht, beantwoorden we de meest voorkomende vragen en vertellen we waarmee wij u kunnen helpen in de zoektocht naar uw UBO.

Waarmee kan de nieuwe WHOA u helpen?

Heeft u een levensvatbare onderneming maar tegelijkertijd een te grote schuldenlast als gevolg van corona(maatregelen)? Op 1 januari 2021 is de WHOA in werking getreden. De WHOA biedt u de kans om uw onderneming financieel te herstructureren en een faillissement te voorkomen. Zodat u klaar bent om met nieuwe energie en een financieel gezonde organisatie verder te gaan. In ons webinar gaan wij in op de mogelijkheden die deze nieuwe regeling biedt voor opschonen van uw schuldenpositie en de voorwaarden waaraan u moet voldoen.

NOW en TVL

Ondernemers worden tijdens de coronacrisis ondersteunt door onder andere de NOW en TVL subsidies. De subsidies bestaan uit meerdere delen die apart aangevraagd moeten worden. Er is een voorlopige en definitieve aanvraag nodig. De regelingen worden bijna maandelijks aangepast aan de actualiteit. De diverse uitzonderingen en opslagen maken het er niet makkelijker op. Ziet u door de bomen het bos niet meer? En heeft u een praktische vraag over uw eigen situatie? In het laatste deel van ons webinar bieden wij u alle ruimte om uw NOW en TVL subsidievragen te stellen aan onze specialist.

Voor wie?

Dit webinar is speciaal voor dga’s, ceo’s, cfo’s, HR managers, finance managers, controllers en bedrijfsjuristen.

Wanneer?

Live op dinsdag 30 maart 2021 van 16.00 tot 17.00. Het webinar is ook op een later moment terug te kijken.

Wat bieden wij u?

Een interactief webinar waarin onze specialisten ingaan op juridische actualiteiten. Na het webinar ontvangt u per e-mail de opname, eventuele presentatieslides en de gestelde vragen met bijbehorende antwoorden.

Dit webinar maakt deel uit van een serie webinars voor het MKB, waarin wij actuele onderwerpen behandelen die interessant voor u zijn.

Sprekers
Geraldine Grunberg Director Legal
Mareille Tol Senior consultant legal
Christiaan Buizer Partner

Grant Thornton
  • Dinsdag 30 maart, van 16.00 - 17.00 uur
Tel: 088 - 6769000 Contact: