Transport & logistics

Ontbijtsessie btw-wijzigingen bij zeeschepen

21 november 2018

In het Belastingplan 2018 is een wijziging van het btw-tarief met betrekking tot zeeschepen aangekondigd.

Op dit moment is een 0%-tarief van toepassing op leveringen van en bevoorrading en dienstverrichtingen aan zeeschepen. Vanaf 1 januari 2019 is voor toepassing van het 0%-tarief alleen de kwalificatie als zeeschip niet meer voldoende. Het schip moet ook daadwerkelijk op volle zee gebruikt worden. Hiervan is sprake als het voor minimaal 70% voor de vaart op volle zee wordt gebruikt en tenminste voor 90% commercieel geëxploiteerd wordt.

Tijdens onze interactieve sessie gaan wij in op de diverse vragen die deze wijziging met zich meebrengt. Zoals, hoe bepaalt u of aan de gestelde criteria wordt voldaan, wie bepaalt dit en bij wie ligt de verantwoordelijkheid voor een juiste toepassing van het 0%-tarief? Bij de leverancier of wellicht de exploitant van het schip? Tevens wordt aandacht besteed aan de administratieve lasten die deze wijziging met zich meebrengt. Ook besteden we aandacht aan het nultarief bij internationale dienstverlening, omdat daar ook vaak zaken misgaan.

Uw aanwezigheid en inbreng tijdens deze sessie wordt zeer op prijs gesteld. Heeft u een vraag waar u tijdens deze sessie graag een antwoord op wilt? Vul uw vraag op het aanmeldformulier in. 

Sprekers
Theo Ostermann Tax partner
Ronald Bergenhenegouwen Senior VAT manager

Programma

08.00 uur
Ontvangst met ontbijt 

08.30 uur
Presentatie: btw-wijzigingen bij zeeschepen

10.30 uur 
Einde programma

  • Grant Thornton
  • Gedempte Zalmhaven 4E
  • 3001 KG Rotterdam
Tel: 088-6769000 Contact: secretariaat.rotterdam@nl.gt.com