Verduurzaming van uw bedrijfsstrategie en een lagere rente?

09 juli 2019

Duurzaamheid en maatschappelijke impact zijn in toenemende mate belangrijk voor bedrijven. Naast financiële waarde komen ook niet-financiële waarden: waarden voor mensen en milieu.

Klimaatverandering krijgt meer invloed uw bedrijf. Denk hierbij aan: grondstoffen, technologie, extreme weersomstandigheden. Maar ook invloed op uw reputatie, zoals veranderende klantwensen, aantrekken en behouden van personeel en op uw financiën. Willen banken bijvoorbeeld mijn bedrijfspand over vijf jaar nog wel financieren als het energielabel van het pand D of lager is?

Bedreigingen, maar ook kansen, op gebied van efficiëntie en innovatie, nieuwe business modellen en positionering. Om strategie ten aanzien van duurzaamheid en impact aan op te hangen, gebruiken steeds meer bedrijven de Sustainable Development Goals, oftewel, de SDG’s.

Er zijn tal van stimuleringsmaatregelen door de overheid beschikbaar. Eén van de partijen die daarop in heeft gespeeld is ING met de oprichting van een Groenbank. Bedrijven die een Groenverklaring kunnen overleggen krijgen voor de periode van 10 jaar een rentekorting tot maar liefst 0,7% op hun financiering ten behoeve van de nieuwbouw of bij verduurzaming van het bedrijfspand. Daarnaast kan ook geprofiteerd worden van andere subsidiemogelijkheden zoals MIA en Vamil. 

De voordelen liggen voor het oprapen maar u moet wel weten wat er mogelijk is en hoe u ze vervolgens kunt benutten. Daarom organiseren wij graag, tezamen met Pim Boonekamp van ING Groenbank en Emma Verheijke van Sinzer, een kleinschalige middagbijeenkomst voor ondernemers over duurzaamheid, de gevolgen en de oplossingen.

Op 9 juli nemen we u mee in inspirerende voorbeelden en praktijkcases rondom SDG’s en Groenfinancieringen. Daarnaast helpen we u op weg om tot een lange termijn strategie te komen, die echt tot maatschappelijk impact en meervoudige waarde leidt. 

Graag nodigen wij u daarvoor uit. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 9 juli van 16.00 uur tot 18.30 onder het genot van een hapje en een drankje.

Sprekers
Emma Verheijke Sinzer, powered by Grant Thronton
Stef Bais ING Groenbank

Programma

16.00 uur
Ontvangst 

16.15 uur
Presentatie ING Groenbank en workshop 'Circulair en betekenisvol ondernemen' door Sinzer, powered by Grant Thornton.

18.30 uur 
Panel discussie 

19.00 uur
Afsluitende netwerkborrel

 

  • Esports Game Arena
  • Raadhuisstraat 134
  • 2406 AJ Alphen aan den Rijn
Tel: 088- 6769000 Contact: info@nl.gt.com