Prinsjesdag Event

17 september 2019

Prinsjesdag, wellicht de meest spraakmakende politieke traditie sinds 1814, komt er weer aan. Grant Thornton en NCD kijken tijdens het Prinsjesdag Event op 17 september naar de inhoud van de Miljoenennota.

Koning Willem-Alexander maakt tijdens de troonrede de belangrijkste plannen van de regering bekend. Cor Overduin (partner bij Grant Thornton) beantwoordt de belangrijkste vragen. Wat zijn de plannen? Hoe worden de plannen gefinancierd? Welke gevolgen zijn er voor het bedrijfsleven?

Dit jaar is Sander Schimmelpennick onze gastspreker. Sander Schimmelpenninck schreef samen met Ruben van Zwieten het boek ‘Elite gezocht’, een appèl aan de allerrijksten. De huidige elite is volgens de Quote-hoofdredacteur te veel bezig met zichzelf. ‘Samen constateren we dat het in die werelden armoedig gesteld is als het gaat om verbeeldingskracht en grotere ideeën over de wereld. Vooral de financiële elite zondert zich af en leeft in een parallelle werkelijkheid.’ 

Tijdens het Prinsjesdag Event gaan we in gesprek met Sander Schimmelpenninck over de fine fleur van Nederland en met Cor Overduin over de plannen van de regering.

U ontvangt 2 PE punten voor deze bijeenkomst. 

Sprekers
Cor Overduin Partner
Sander Schimmelpennick Hoofdredacteur Quote

Programma

17.00 uur
Ontvangst 

17.30 uur 
Welkomstwoord vanuit Grant Thornton en NCD

17.45 uur 
Walking dinner

18.15 uur
Cor Overduin over de troonrede

19.15 uur
Walking dinner

19.45 uur
Sander Schimmelpenninck over de elite

20.45 uur
Afsluitende borrel

  • Jaz Hotel Amsterdam
  • De Passage 90
  • 1101 AX Amsterdam
Tel: 088-6769000 Contact: