Masterclass 'Hoe verkoop ik mijn onderneming?'

29 oktober 2019

Eén van de moeilijkste keuzes om als ondernemer te maken, is die om je bedrijf te verkopen. Wat is het juiste moment? Hoe ziet een verkoopproces eruit? Hoe zorg ik dat ik een goede deal doe? En uiteraard: hoe wordt de prijs bepaald?

Deze en andere vragen staan centraal bij de masterclass 'Hoe verkoop ik mijn onderneming?'. Tijdens deze bijeenkomst zullen de fusie-en-overname specialisten van Grant Thornton u vanuit hun ervaring meenemen door het proces van een bedrijfsverkoop.

De bijeenkomst vindt plaats in een besloten setting met volop ruimte voor vragen en discussie.

Deze Masterclass zal in besloten setting plaatsvinden en is exclusief voor ondernemers met een omzet van minimaal 1 miljoen euro.

We kijken er naar uit om deze middag met u te hebben en de interactie tussen u als ondernemer en onze corporate finance adviseurs. 

Grant Thornton behoudt het recht om de aanmeldingen en bedrijfsnamen te controleren en eventuele inschrijvingen te annuleren. 

Sprekers
Evert Everaarts Senior manager
Taco Rietveld Mede-oprichter RB Family Capital
Peter den Hertog Partner
Wilfred van der Lee Partner
Wouter Wolzak Manager

Programma

14.30 uur 
Ontvangst 

15.00 uur
'Aan de keukentafel in Abcoude, met back-up in Londen en New York. Wat is de dynamiek van een overnameproces?'
door Evert Everaarts, practice leader van het corporate finance team van Grant Thornton. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring met het begeleiding van fusies en overnames, financieringstrajecten en bedrijfswaarderingen.

15.20 uur
'Er komt een private equity partij op de koffie, wat nu? Hoe kijkt een potentiële koper naar een onderneming?',
door Taco Rietveld, oprichter van RB Family Capital en als investeerder betrokken geweest bij een groot aantal investeringen, waaronder Bol.com, van Oord en Ingergas.

15.40 uur
'De echte prijs van 20 jaar ondernemerschap is meer dan alleen keiharde euro's. Hoe wordt de waarde van mijn onderneming bepaald?',
door Peter den Hertog, partner bij Grant Thornton en als vooraanstaand waarderingsspecialist is hij verantwoordelijk geweest voor 100 + complexe en minder complexe waarderingstrajecten.

16.00 uur
Korte pauze

16.30 uur
'We kijken graag diep in je cijfers, maar ook in je blauwe ogen. Wat komt er kijken bij het boekenonderzoek en hoe ben ik hier goed op voorbereid?',
door Wilfred van der Lee, hoofd van de transactie praktijk van Grant Thornton. Hij heeft ruim 25 jaar werkervaring, onder andere als adviseur, accountant en financieel directeur en is bij 200 + transacties betrokken geweest bij het boekenonderzoek.

16.50 uur
'Wat vertellen je gut feeling en cijfers over het moment van verkoop?',
door Wouter Wolzak, manager in het corporate finance team van Grant Thornton. Hij heeft ruim 10 jaar werkervaring in ondermeer fusies en overnames, investeringsprojecten en management consulting. Hij is gespecialiseerd in het doen van financiële en strategische analyses.

17.10 uur
Q&A met de sprekers

17.30 uur
Afsluiting en borrel

  • Grant Thornton
  • Gedempte Zalmhaven 4E
  • 3011 BT Rotterdam
Tel: 088-6769000 Contact: