Masterclass 'Earn-out regelingen in de praktijk'

28 november 2019

Tegenwoordig wordt in circa 42% van de deal een vorm van een earn-out opgenomen in de koopovereenkomst. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat earn-outs, samen met completion accounts, na de transactie tot de meeste geschillen over een koopovereenkomst leiden. Normaliter biedt het gebruik van een earn-out beide partijen de mogelijkheid om na de deal de koopprijs aan te passen en te valideren. Maar worden de earn-outs dan wel altijd juist gebruikt en geformuleerd in de praktijk? En welke valkuilen schuilen er bij het opnemen van een earn-out regeling in de koopovereenkomst?

Deze en andere vragen staan centraal tijdens de masterclass: ‘Earn-out regelingen in de praktijk’. De masterclass zal vanuit een financieel, fiscaal en juridisch perspectief de earn-out regeling onder de loep nemen.

Workshops
Tijdens de masterclass zullen de fusie- en overname specialisten van Grant Thornton en BarentsKrans hun ervaringen en expertise omtrent earn-outs met u delen tijdens 3 interactieve workshops:  

 • Financieel, door Wilfred van der Lee, Grant Thornton
  Welke beweegredenen hebben partijen doorgaans voor een earn-out en wat heeft dit voor gevolgen voor het succes van de earn-out? Afwegingen, valkuilen, en meer best practices van earn-outs.
 • Fiscaal, door Niels Dekker en Jurgen van Hattum, Grant Thornton
  Wanneer wordt een earn-out beschouwd als loon i.p.v. koopprijs? Oftewel: welke fiscale risico’s zijn verbonden aan een earn-out en hoe kan je de risico’s het beste afdekken?
 • Juridisch, door Michiel Martin, BarentsKrans
  Wat zijn de inspanningsverplichtingen van de koper in het licht van een afgesproken earn-out regeling en in hoeverre kan dit afgedwongen worden? 
Sprekers
Wilfred van der Lee Partner
Niels Dekker Partner
Jurgen van Hattum Partner
Michiel Martin Partner BarentsKrans

Programma

15:30 uur
Ontvangst

16:00 uur     
Welkomstwoord Michiel Martin, partner BarentsKrans

16:20 uur     
Workshop ronde 1

16:45 uur    
Workshop ronde 2

17:10 uur     
Workshop ronde 3

17:35 uur     
Gemeenschappelijke afsluiting (wrap-up en Q&A)

18:00 uur   
Netwerkborrel

 • BarentsKrans
 • Lange Voorhout 3
 • 2514 EA Den Haag
Tel: 088-6769000 Contact:
In samenwerking met