Seminar 'Van fiscale risico's naar beheersing'

24 maart 2020

De maatschappelijke verschuiving van belastingbesparing naar risicobeheersing en de focus op goede fiscale compliance blijft doorgaan. Met als gevolg nieuwe en veranderende wetgeving. Weet u wat uw belangrijkste fiscale risico’s zijn?

Weet u hoe u deze risico’s identificeert en beheerst? En indien u al een horizontaal toezicht convenant heeft: wat gaat de impact zijn van de 2020 plannen van de Belastingdienst? Wij geven u graag de antwoorden op deze vragen.

Een belangrijk punt van discussie zijn de plannen van de Belastingdienst voor horizontaal toezicht. Controleplichtige ondernemingen krijgen een gemoderniseerd en aangescherpt convenant. Hiernaast krijgt de top 100 ondernemingen in Nederland te maken met een individueel toezichtsplan als opvolger van het horizontaal toezicht convenant.

Graag geven wij u inzicht in de impact, op uw onderneming en uw beheersingsmaatregelen, als gevolg van deze ontwikkelingen.

Meld u daarom aan voor ons seminar ‘Van fiscale risico’s naar beheersing’ op dinsdag 24 maart op onze vestiging in Alphen aan den Rijn.

Voor wie is dit seminar interessant?

Dit seminar is interessant voor CFO’s, financieel directeuren, tax managers, heads of tax, controllers, toezichthouders, risk managers, compliance managers, een ieder die geïnteresseerd is in de beheersing van fiscale risico’s binnen uw bedrijf en de zienswijze hierop van de Belastingdienst in het kader van Horizontaal Toezicht.

Lees meer over Horizontaal toezicht. 

Sprekers
Jacob Mook Partner
Cor Overduin Belastingadviseur

Program

8.00 uur 
Inloop en ontbijtbuffet

8.30 uur 
Introductie Horizontaal Toezicht & Risicobeheersing, namens Grant Thornton: Jacob Mook 

8:45 uur 
Doorontwikkeling Horizontaal Toezicht  presentatie & discussie/vragen, namens de Belastingdienst: Hans Rijsbergen, Strategisch adviseur Directie GO en leider van het project doorontwikkeling horizontaal toezicht

9:30 uur 
Van fiscale risico’s naar beheersing, namens Grant Thornton: Cor Overduin & Deirdre Overweel

10:00 uur 
Mogelijkheid tot vragen

10:30 uur 
Einde van het seminar

Grant Thornton
  • Flemingweg 10
  • 2408 AV Alphen aan den Rijn
Tel: 088-6769000 Contact: