Voorgaand evenement dinsdag 8 februari 2022

Grant Thornton en Board in Balance nodigen u van harte uit voor een webinar over het functioneren van het commissariaat. We delen inzichten uit het Grant Thornton commissarissen benchmarkonderzoek. Met focus op het thema ‘verantwoording door de rvc’. Met een accent op het verslag van de rvc.

Wanneer interessant?

RvC’s komen steeds vaker in de publiciteit de laatste jaren. De tijd is allang voorbij dat een rvc alleen maar een verslag maakt voor het jaarverslag. Tegenwoordig moeten zij naar stakeholders én de maatschappij laten zien hoe rollen en taken worden ingevuld.

Wat bespreken we zoal?

  • Wat heeft de rvc gedaan voor de toezichts-, advies, werkgevers- en ambassadeursrol?
  • Hoe laat de rvc toegevoegde waarde zien aan het bedrijf met het oog op de toekomstige plannen en ontwikkelingen in de buitenwereld?
  • Betekent verantwoording afleggen maar dan alleen via het jaarverslag en/of de vergadering van aandeelhouders en leden?
  • Moet de rvc zich meer publiek manifesteren? Waar blijft de blog van de voorzitter van de rvc?

Voor wie?

Voor commissarissen/toezichthouders, raden van bestuur en secretarissen van rvc’s en rvb’s.

Wanneer?

Donderdag 8 februari 2022, van 16.00 – 17.00 uur

Wat levert het op?

U krijgt inzicht in het functioneren van het commissariaat, met accent op het verslag van de rvc. We bespreken suggesties ter verbetering. We gebruiken onder andere de ideeën die respondenten tijdens het onderzoek hebben aangereikt. De ontwikkelingen kunt u de revue laten passeren in relatie tot uw eigen commissariaat, mogelijk levert dat agendapunten of acties op.

Wat krijgt u na afloop?

Na afloop ontvangt u per e-mail de opname van het webinar, de presentatieslides en de gestelde vragen inclusief bijbehorende antwoorden.

Serie over Grant Thornton commissarissen benchmarkonderzoek

Dit interactieve webinar maakt deel uit van de serie rond het Grant Thornton commissarissen benchmarkonderzoek.  Kunt u niet deelnemen aan dit webinar? Meld u dan toch aan. Enkele dagen na het webinar, ontvangt u een link naar de opname om later te bekijken.

Sprekers

Oscar Toebosch
Moderator en partner Board in Balance
Oscar Toebosch

Oscar is researcher/consultant en mede-oprichter van Board in Balance. Tevens bestuursadviseur met specialisaties governance, strategie (businessplannen, performance management) en verantwoording (integrated reporting).

Aalt Klaassen
Onderzoeker en partner Board in Balance
Aalt Klaassen

Aalt is researcher/consultant en medeoprichter van Board in Balance. Tevens bestuursadviseur. Ruim 45 jaar werkervaring, onder andere in ondernemingsfinanciering, Investor relations, (kapitaal)marktonderzoek, management development en good governance.

Jan Nooitgedagt
Gastcommissaris
Jan Nooitgedagt

Jan is op dit moment o.a. voorzitter van de rvc van PostNL en Invest-NL en commissaris bij de Rabobank en een aantal non-profit-instellingen.

Aankomende evenementen