Voorgaand evenement donderdag 10 februari 2022

Afgelopen week publiceerde de Belastingdienst de ‘Good practices fiscale beheersing’. Hierin wordt er een praktisch invulling gegeven aan het fiscaal risicomanagement in het kader van Horizontaal Toezicht 2.0. Kort gezegd: waar moet je op letten wanneer je een Tax Control Framework opzet?

Wat bespreken we?

In dit webinar wordt beschreven hoe een Tax Control Framework (TCF) werkt vanuit het perspectief van een multinational met hoofdkantoor in Nederland en vanuit het perspectief een entiteit met activiteiten in Nederland met een buitenlands hoofdkantoor.

Onze experts hebben een ruime ervaring rondom Horizontaal Toezicht en de ervaringen met het opzetten van Tax Control Frameworks bij klanten. Daarnaast hebben zij meegeschreven aan de ‘Good practises fiscale beheersing’.

In de praktijk komen wij vaak dezelfde vragen tegen. Hierbij zijn er grote lijnen te trekken in het juist opzetten van een TCF. Deze ervaringen komen aan bod in het webinar.

Wanneer interessant?

Tijdens het webinar wordt er antwoorden gegeven over de doorontwikkeling van Horizontaal Toezicht en de verscherpte eisen van de Belastingdienst. De ‘hoe’-vraag wordt uitgebreid en concreet behandeld. Hierbij is tevens de ruimte om eigen vragen te stellen.

Voor wie?

Dit seminar is interessant voor CFO’s, financieel directeuren, tax managers, heads of tax, controllers, toezichthouders, risk managers, compliance managers met interesse in de beheersing van fiscale risico’s binnen uw organisatie en praktische handvatten bij het opzetten en onderhouden van het Tax Control Framework.

Wanneer?

Donderdag 10 februari, van 16.00 – 17.00 uur

Wat levert het op?

U krijgt inzicht in het functioneren van het Tax Control Framework, door middel van de Good practises en praktijkvoorbeelden. Hierna kunt u in grote lijnen een TCF opzetten en weet u wat de Belastingdienst hierin verwacht.

Wat krijgt u na afloop?

Na afloop ontvangt u per e-mail de opname van het webinar, de presentatieslides en de gestelde vragen inclusief bijbehorende antwoorden.

Sprekers

Deirdre Overweel
Manager Tax
Deirdre Overweel

Deirdre Overweel is manager tax en heeft zich gespecialiseerd in het Tax Control Framework, welke gebruikt wordt bij Horizontaal Toezicht.

Arjan van Oosten
Partner

Arjan is een zeer ervaren fiscalist die actief is als allround adviseur voor met name nationaal en internationaal opererende (familie)bedrijven. Hij is ruim 20 jaar bij middelgrote accountant- en belastingadviesorganisaties werkzaam geweest, waarvan 10 jaar als (equity) partner.

Aankomende evenementen