Voorgaand evenement dinsdag 22 februari 2022

Tijdens ons webinar van 22 februari gaan onze specialisten in op twee actuele juridische onderwerpen.

In korte updates van een kwartier interviewen wij onze specialisten op het gebied van:

  • Verplichte registratie van uw onderneming in het UBO-register;
  • Wijziging regeling turboliquidatie

Zoals gebruikelijk heeft u als kijker de mogelijkheid om vragen te stellen die direct door onze specialisten worden beantwoord.

Waarom interessant?

Als ondernemer komt er doorlopend nieuwe wet- en regelgeving op u af. In onze praktische updates nemen wij u mee in drie onderwerpen zodat u weet waar u aan toe bent.

Verplichte registratie van uw onderneming in het UBO-register

Meer dan 1,5 miljoen ondernemingen moeten vanaf september 2020 de identiteit van hun eigenaren of personen met zeggenschap registreren in het UBO-register. De Kamer van Koophandel stuurt in deze periode herinneringen rond om u aan deze registratie te herinneren. De deadline staat op 27 maart 2022.

Wij krijgen regelmatig vragen over de registratieverplichting:

  • Hoe bepaal ik de UBO?
  • Wat is een UBO eigenlijk?
  • Moet ik bij mijn stichting ook een UBO bepalen en registreren?
  • Wanneer moet ik uiterlijk mijn UBO registreren?

In ons webinar gaan we in op de registratieplicht, beantwoorden we de meest voorkomende vragen en vertellen we waarmee wij u kunnen helpen in de zoektocht naar uw UBO.

Wijziging wet op turboliquidatie

Als u uw vennootschap op wil heffen, kunt u nu er nog voor kiezen om de afwikkeling eerst te doen, zodat de BV leeg is bij opheffing. Deze wet wordt (misschien zelfs op korte termijn) gewijzigd. Ter voorkoming van fraude is het dan onder omstandigheden niet langer mogelijk de BV meteen te ontbinden zonder vereffening (turboliquidatie). Tijdens het webinar gaan we in op de veranderingen die op handen zijn.

Voor wie?

Dit webinar is speciaal voor dga’s, ceo’s, cfo’s, HR managers, finance managers, controllers en bedrijfsjuristen.

Wanneer?

Dit webinar vindt plaats op dinsdag 22 februari van 16.00 tot 17.00. Het webinar is ook op een later moment terug te kijken.

Wat bieden wij u?

Een interactief webinar waarin onze specialisten ingaan op juridische actualiteiten. Na het webinar ontvangt u per e-mail de opname, eventuele presentatieslides en de gestelde vragen met bijbehorende antwoorden.

Dit webinar maakt deel uit van een serie webinars voor het MKB, waarin wij actuele onderwerpen behandelen die interessant voor u zijn.

Sprekers

Christiaan Buizer
Partner tax

Christiaan Buizer is als partner belastingadviseur werkzaam bij Grant Thornton. Zijn klanten zijn met name (middel-)grote nationale en internationale ondernemingen en hun aandeelhouders, vaak actief in bouw, handel en logistiek en deurwaarderij. Christiaan zet zijn expertise vooral in op het vlak van vennootschapsbelasting, herstructureringen, overdrachtsbelasting en estate planning. Vanaf maart 2020 heeft Christiaan zich gespecialiseerd in de corona steunmaatregelen zoals de NOW, TVL en het uitstel van betaling van belastingen.

Harmke de Hoop
Senior Consultant Legal
Harmke de Hoop Volg op LinkedIn

In haar advisering aan klanten richt ze zich op het oplossen van elke juridische uitdaging waarmee de cliënt wordt geconfronteerd. U kunt op haar rekenen aangaande uitdagingen op het gebied van contractuele relaties (denk ook aan Code of Conduct, compliance en zekerheden) die u van dag tot dag tegenkomt.

Aankomende evenementen