Voorgaand evenement dinsdag 29 maart 2022

Tijdens ons webinar van 29 maart gaan onze specialisten in op twee belangrijke onderwerpen voor het (MKB-)familiebedrijf, namelijk de cybersecurity van uw website en noodopvolging.

In dit webinar gaan we dieper in over deze twee onderwerpen:

  • De cybersecurity van uw website, naar aanleiding van ons benchmark onderzoek onder meer dan 500 MKB/DGA familiebedrijven én de top 200 familiebedrijven in Nederland.
  • Noodopvolging, wat en hoe regelt u zaken om een plotseling en/of tijdelijke uitval van de directeur-eigenaar in het familiebedrijf op te vangen, de harmonie in de familie te behouden en de impact op de continuïteit van het bedrijf te beperken.

Zoals gebruikelijk heeft u als kijker de mogelijkheid om vragen te stellen die direct door onze specialisten worden beantwoord.

Waarom interessant?

U houd zich bezig met de day-to-day business. Wij ondersteunen u door in u mee te nemen in 2 belangrijke onderwerpen die de continuïteit kunnen raken. Door het webinar te volgen kunt u gemakkelijk preventief aan de slag. Als (directeur)eigenaar in het familiebedrijf en als DGA helpt dit webinar uw onderneming door te laten gaan ook op de manier die u wenst als u er (tijdelijk) niet zelf bent. U heeft naar aanleiding van dit webinar praktische handvatten om stappen te zetten en wordt getriggerd dit ook te doen.

Cyberveiligheid website

Bent u benieuwd naar de veiligheid van uw website en hoe andere familiebedrijven in het MKB, maar ook de Top 200 in Nederland scoren? Wij hebben dit recent onderzocht. Als uw website niet veilig is voor hackers, hoe is het dan gesteld met de algehele cyberweerbaarheid van uw familiebedrijf? Ook krijgt u informatie over hoe u uw eigen website kunt laten scannen door middel van een gratis cyber risk scan vanuit Grant Thornton.

Noodopvolging

Hoe kunt u de impact op de continuïteit van uw familiebedrijf beperken en de harmonie in de familie behouden als u plotseling (tijdelijk) uitvalt? Onze ervaring is dat te weinig ondernemers “iets” hebben geregeld als ze plotseling uitvallen, laat staan gedocumenteerd.

Dit lijkt vanzelfsprekend vanuit uw aandacht voor de day-to-day business. Echter gaat u niet voorbij aan de emotionele impact die het heeft op uw familie, als zij ineens onvoorbereid aan het roer staan, en ook de impact op het bedrijf kan groot zijn. Uw wereld staat stil, maar de wereld om u heen draait gewoon door. Hoe kunt u de negatieve impact verkleinen? Tijd om in actie te komen?

Ook ons opgestelde whitepaper wordt behandeld, welke en is voor u een praktische gids om na het webinar in actie te komen.

Voor wie?

Dit webinar is speciaal voor dga’s, ceo’s, cfo’s in het MKB-familiebedrijf.

Wanneer?

Dit webinar vindt plaats op dinsdag 29 maart van 16.00 tot 17.00. Het webinar is ook op een later moment terug te kijken.

Wat bieden wij u?

Een interactief webinar waarin onze specialisten ingaan op elementaire zaken voor het familiebedrijf en de dga. Na het webinar ontvangt u per e-mail de opname, eventuele presentatieslides en de gestelde vragen met bijbehorende antwoorden.

Dit webinar maakt deel uit van een serie webinars voor het MKB, waarin wij actuele onderwerpen behandelen die interessant voor u zijn.

Sprekers

Christiaan Buizer
Partner tax

Christiaan Buizer is als partner belastingadviseur werkzaam bij Grant Thornton. Zijn klanten zijn met name (middel-)grote nationale en internationale ondernemingen en hun aandeelhouders, vaak actief in bouw, handel en logistiek en deurwaarderij. Christiaan zet zijn expertise vooral in op het vlak van vennootschapsbelasting, herstructureringen, overdrachtsbelasting en estate planning. Vanaf maart 2020 heeft Christiaan zich gespecialiseerd in de corona steunmaatregelen zoals de NOW, TVL en het uitstel van betaling van belastingen.

Karin van Wijngaarden
Partner accountancy | adviseur familiebedrijven

Karin van Wijngaarden is accountant en fiscalist. Door haar persoonlijke betrokkenheid is zij een waardevolle sparringpartner voor haar klanten.

Werner Alsemgeest
Senior manager
Werner Alsemgeest

Werner Alsemgeest is senior manager bij Grant Thornton en heeft zich gespecialiseerd in cybersecurity.

Aankomende evenementen