Voorgaand evenement dinsdag 19 april 2022

Nu het lijkt alsof Corona op zijn retour is, wordt het langzaamaan tijd om een nieuw normaal te ontdekken. De afgelopen tijd hebben veel werknemers soms noodgedwongen vanuit huis gewerkt.

Tijdens ons webinar van 19 april gaan onze specialisten in op het thuiswerken na corona, zowel op juridisch als op fiscaal vlak. Zoals gebruikelijk heeft u als kijker de mogelijkheid om vragen te stellen die direct door onze specialisten worden beantwoord.

Waarom interessant?

Uit de dagelijkse praktijk merken wij dat thuiswerken na Corona een onderwerp is waar veel werkgevers mee stoeien. Want mag de werkgever iedereen weer op de originele werkplek verwachten of heeft een werknemer het recht om vanuit huis te blijven werken? Wat zijn in beide gevallen de rechten en plichten van zowel werkgevers als werknemers en wat zijn de fiscale kanten van beide situaties?

Het MKB webinar zal geheel in het teken staan van thuiswerken na Corona. Fiscalist John Boer en arbeidsrechtjurist Anne Hofman gaan met elkaar in gesprek over dit onderwerp en belichten alle relevante elementen, waaronder:

  • bestaat er een (verworven) recht op thuiswerken?
  • privacyregels, waaronder het recht op niet-bereikbaar zijn en toezicht houden op de werknemer
  • arbobeleid
  • vergoedingen in het geval van thuiswerken in het kader van de WKR

Voor wie? 

Dit webinar is speciaal voor dga’s, ceo’s, cfo’s, HR managers, finance managers, controllers en bedrijfsjuristen.

Wanneer? 

Dit webinar vindt plaats op dinsdag 19 april van 16.00 tot 17.00. Het webinar is ook op een later moment terug te kijken.

Wat bieden wij u?

Een interactief webinar waarin onze specialisten ingaan op juridische actualiteiten. Na het webinar ontvangt u per e-mail de opname, eventuele presentatieslides en de gestelde vragen met bijbehorende antwoorden.

Dit webinar maakt deel uit van een serie webinars voor het MKB, waarin wij actuele onderwerpen behandelen die interessant voor u zijn.

Sprekers

Anne Hofman
Senior consultant legal

Anne spitst zich nu toe op alle aspecten van het arbeidsrecht. Zij is specialist op het gebied van flexibele arbeidsverhoudingen, zoals uitzending, detachering en grensoverschrijdende terbeschikkingstelling. Daarnaast houdt zij zich veel bezig met ontslagkwesties, reorganisaties, arbeidsongeschiktheid, wijzigen van arbeidsvoorwaarden. En denk ook aan personeelskwesties zoals sanctioneren en beoordelen.

John Boer
Senior manager tax

Heeft u personeel in dienst of werkt u met zzp-ers ? Heeft u zelf misschien niet de juiste expertise in huis? John Boer is als senior belastingadviseur werkzaam bij Grant Thornton, vanaf 1988. Zijn klanten zijn met name de nationale (middel)grote ondernemingen en hun DGA(’s) vaak actief in de zakelijke dienstverlening, (groot- en detail)handel, zorg. Van 2014 tot en met 2019 bekleedde John ook de functie van Unit-leader van het Global Mobility Services team in Amsterdam. John zijn expertise als belastingadviseur is alles wat uw personeel raakt op het gebied van loonheffingen, werknemersverzekeringen, (flexibele) arbeidsvoorwaarden, arbeids- en ontslagrecht, payroll, verzuimbegeleiding en ook met name de Werkkostenregeling (WKR). Over de werkkostenregeling heeft John diverse Masterclasses en presentaties voor onze cliënten verzorgd en schrijft hij publicaties voor onze website.

Aankomende evenementen