Voorgaand evenement woensdag 20 april 2022

Live Event

 

Voor u als ondernemer is het verkopen van uw bedrijf, uw 'exit’, de kroon op een succesvolle carrière als ondernemer.

Denkt u wel eens na over het verkopen van uw bedrijf? Voor de meeste ondernemers is dat de kroon op hun ondernemerschap. Het verkoopproces is impactvol, spannend en emotievol en vraagt om zorgvuldigheid, ervaring en kalmte. En het kost tijd: om plannen te maken, opties af te wegen en het juiste moment te bepalen. Waar en wanneer begint u? En hoe pakt u dat aan?

Op 20 april verwelkomen wij u graag persoonlijk op een inspirerende locatie in Huizen en nemen wij u in 2,5 uur tijd mee in alle facetten van het verkoopproces. We belichten onze praktische aanpak, geven concrete tips én laten twee inspirerende ondernemers hun verhaal vertellen over de verkoop van hun bedrijf.

Mis het niet en meld u nu aan!

Alles wat er komt kijken bij het verkopen van uw bedrijf

Of het nu al bovenaan uw agenda staat of niet: er komt een moment dat u uw bedrijf wilt verkopen. De redenen om te verkopen zijn divers. Of u nu meer tijd wilt voor familie en (klein)kinderen of voor uzelf, uw vermogen wilt veiligstellen of aan een nieuw ondernemersavontuur wilt beginnen. Of de marktveranderingen gaan op enig moment zo snel dat een aansluiting bij een groter bedrijf nodig is om bij te kunnen blijven. Wat de reden ook is, u bent geholpen met de beste deal. En wat de beste deal is, hangt helemaal af van uw wensen, eisen en zaken die u belangrijk vindt. Natuurlijk gaat u bij zo’n beslissing niet over één nacht ijs. Dat vraagt om zorgvuldige voorbereiding. U moet uw bedrijf als het ware ‘verkoop klaar’ maken.

Wij nemen u graag mee in de stappen die in zo’n proces aan bod komen. En u hoort de praktijkverhalen van ondernemers die u voor gingen.

Voor wie? 

Dit event is voor ondernemers die overwegen om tussen nu en vijf jaar hun bedrijf te verkopen, en nu meer inzicht willen krijgen in het verkoopproces en de voorbereiding hierop.

Programma

14:00u - 14:30u Ontvangst

14:30u Start programma

De onderhandelingsdynamiek tijdens het verkoopproces – Evert Everaarts

Wat zijn de fases in het verkoopproces. Hoe zorgt u ervoor dat u met de juiste partijen en met de juiste munitie aan de onderhandelingstafel zit. Evert geeft u voorbeelden uit de praktijk en neemt u mee in kansen en valkuilen.

Voorbereiden op een verkoopproces: waar te beginnen? – Wouter Wolzak

Een goede voorbereiding is het halve werk. Hoe komt u tot de perfecte voorbereiding van het verkoopproces, oftewel het exit readiness proces. Een goede voorbereiding zorgt voor een soepeler verkoopproces, een betere prijs en minder risico’s. Wouter geeft u praktische tips en concrete handvatten.

15:30u - 15:45u Pauze

Praktijkcase Medcon International B.V.: hoe is het om je bedrijf te verkopen?

Onno Kaagman verkocht in 2021 zijn bedrijf na een intensief proces. Wat bracht hem tot dat besluit en welke stappen nam hij. Hoe emotioneel was dat proces en wat waren belangrijke sleutelmomenten in het proces.

Praktijkcase Klap B.V. ‘de pre-exit’: nu een deel verkopen om met een investeerder door te werken aan de grote klapper

Jorg Roodbeen vertelt hoe de aandeelhouders van Klap in 2020 hun aandelen verkochten aan private equity investeerder Nedvest. Jorg bleef aan boord als aandeelhouder en CEO en onderneemt nu in sneltreinvaart door, gesteund door de nieuwe aandeelhouder. Wat waren de afwegingen voor deze keuze, welke belangen speelden een grote rol en welke uitdagingen ziet hij nog voor zich.

16:30u - 17:30u Netwerkborrel

Het belooft een boeiende middag te worden met veel ruimte voor interactie en persoonlijke gesprekken tijdens de borrel. We kijken ernaar uit om u te mogen verwelkomen.

Sprekers

Onno Kaagman
Managing Director
Onno Kaagman

Als oprichter van Medcon International startte Onno Kaagman 20 jaar geleden Medcon, een bedrijf dat zich focust op medische educatie en wereldwijde bijscholing van artsen in de cardiovasculaire geneeskunde. Vanuit het niets wist Onno het bedrijf op te bouwen tot een succesvolle onderneming. Vorig jaar verkocht hij het bedrijf aan een Amerikaans bedrijf waar hij nu in de rol van Managing Director nog steeds nauw betrokken is.

Jorg Roodbeen
CEO
Jorg Roodbeen

Jorg Roodbeen werkt al 23 jaar bij Klap verzekeringsmakelaar, een snel groeiende verzekeringsmakelaar in Nederland. In zijn rol van CEO doorliep hij (bijna) de volledige M&A cyclus van een Management Buy-Out, tot een pre-exit en groei vanuit een buy-and-build strategie.

Aankomende evenementen