Voorgaand evenement vrijdag 20 januari 2023

“Doe de gordel maar om want er komen turbulente tijden aan”, aldus een ondernemer van een 3e generatie familiebedrijf. Wellicht een uitspraak die voor u herkenbaar is. De afgelopen periode was al hectisch met de coronamaatregelen, personeelstekorten, stijgende prijzen en de energiecrisis, maar alles wijst erop dat er nog meer aankomt. Hoe ga je hier op een goede manier mee om? En wat betekenen al deze ontwikkelingen voor de bedrijfsopvolging en de generatiewisseling?

Wat bespreken we zoal?
In deze werksessie gaan we met elkaar in gesprek over deze en andere uitdagingen van deze tijd. Wat voor ontwikkelingen spelen er in uw bedrjfstak en wat betekent dit voor u als eigenaar? Hoe maak je een eigenaarsstrategie en hoe kunt u uw risico’s verkleinen? Hoe maak je een keuze inde verschillende scenario’s die voorliggen?  

Wanneer
Deze werksessie vindt plaats op 20 januari 2022 van 9.30 tot 12.00 uur. De inloop is vanaf 09.00 uur en na afloop kunt u aanschuiven bij de lunch of een lunchpakket meenemen.

Programma
We laten u een aantal praktische tools zien die u helpen om grip te houden op uw situatie. Zo laten we u aan de hand van onze ‘Owners room’ methode zien hoe u eigenaarsscenario’s kunt ontwikkelen. Ilse Matser, als expert familiebedrijven verbonden aan Grant Thornton, gaat met u aan de slag. Karin van Wijngaarden, partner familiebedrijven bij Grant Thornton en voorzitter van ons kennisteam familiebedrijven deelt praktijkervaringen en zet u aan tot nadenken om uw doelen te realiseren. U gaat in gesprek met collegaondernemers en wisselt ervaringen uit.

Wat krijg u na afloop?
Na afloop heeft u een start gemaakt met het expliciet maken van uw eigenaarsstrategie. U krijgt handvatten om verschillende scenario’s verder uit te werken.

Wanneer en waar?
Vrijdag 20 januari, Hotel Van der Valk Breukelen, Stationsweg 91, 3621 LK Breukelen

Zien wij u op 20 januari?
We nodigen u graag uit voor deze werksessie. Als er andere familieleden bij uw bedrijf betrokken zijn, dan zijn die uiteraard ook van harte welkom.

Speakers

Karin van Wijngaarden
Partner accountancy | familiebedrijven

Karin van Wijngaarden is accountant en fiscalist. Door haar persoonlijke betrokkenheid is zij een waardevolle sparringpartner voor haar klanten.

Aankomende evenementen