Voorgaand evenement woensdag 21 september 2022

Op 20 september 2022 is het weer Prinsjesdag! Hét moment waarop nieuwe fiscale wetgeving voor 2023 wordt aangekondigd. In dit webinar praten wij u in een uur tijd bij over de nieuwe regels en hoe u zich hierop kunt voorbereiden.

Vorig jaar was de nieuwswaarde van Prinsjesdag beperkt. Het kabinet was nog demissionair en er werd onderhandeld over een nieuw kabinet. In de tussentijd is het  van dat nieuwe kabinet gepresenteerd. Hierin zijn de eerste kaders van de kabinetsplannen opgenomen. In de Voorjaarsnota zijn vervolgens een aantal plannen al iets verder uitgewerkt en aangekondigd. Traditioneel wordt tenslotte op Prinsjesdag de nieuwe wetgeving gepubliceerd. 

Door ontwikkelingen in de wereld en in Nederland (Oekraïne, inflatie, klimaat, energie, box 3-arrest) is actie nodig. Wij verwachten op meerdere belastinggebieden aanzienlijke wijzigingen die ook impact hebben op uw situatie. In het webinar lichten wij de nieuwe regelingen toe en geven aan hoe u hierop kunt inspelen. 

Wanneer interessant?

U wilt weten wat er voor u verandert en wat u kunt doen om negatieve gevolgen te beperken. Hoe kijkt het kabinet aan tegen 2023? Op welke manier worden de diverse crises bestreden? Wij verwachten onder andere de volgende ontwikkelingen:

  • Strengere regels voor ondernemers
  • Hoger tarief box 2 van de inkomstenbelasting / aanmerkelijk belangregeling (dividend)
  • Duidelijkheid over box 3 voor 2023 en 2024
  • Kortere tariefschijven vennootschapsbelasting
  • Verhoging van de overdrachtsbelasting
  • Aanpassing van de bedrijfsopvolgingsregeling
  • Afschaffing jubelton schenkbelasting

Daarnaast wordt het interessant om te zien hoe het kabinet om gaat met de hypotheekrenteaftrek en het verschil tussen werknemers en zzp’ers.

En dit zijn maar een paar van de mogelijke onderwerpen die aan bod komen.

Voor wie?

Speciaal voor dga’s, CFO’s, CEO’s, finance managers en controllers in het MKB.

Sprekers

Anne Hofman, presentatie
Christiaan Buizer, spreker

Wilt u meer weten over de meest recente ontwikkelingen in aanloop naar Prinsjesdag? Bezoek dan onze Prinsjesdag hub.

Sprekers

Christiaan Buizer
Partner tax

Christiaan Buizer is als partner belastingadviseur werkzaam bij Grant Thornton. Zijn klanten zijn met name (middel-)grote nationale en internationale ondernemingen en hun aandeelhouders, vaak actief in bouw, handel en logistiek en deurwaarderij. Christiaan zet zijn expertise vooral in op het vlak van vennootschapsbelasting, herstructureringen, overdrachtsbelasting en estate planning. Vanaf maart 2020 heeft Christiaan zich gespecialiseerd in de corona steunmaatregelen zoals de NOW, TVL en het uitstel van betaling van belastingen.

Anne Hofman
Senior consultant legal

Anne spitst zich nu toe op alle aspecten van het arbeidsrecht. Zij is specialist op het gebied van flexibele arbeidsverhoudingen, zoals uitzending, detachering en grensoverschrijdende terbeschikkingstelling. Daarnaast houdt zij zich veel bezig met ontslagkwesties, reorganisaties, arbeidsongeschiktheid, wijzigen van arbeidsvoorwaarden. En denk ook aan personeelskwesties zoals sanctioneren en beoordelen.

Aankomende evenementen