article banner
Tax

Bouwen uw werknemers voldoende pensioen op?

Edzo Boven Edzo Boven

Slechts twee derde van de werknemers in Nederland heeft op pensioendatum voldoende pensioen. Dit blijkt uit recent onderzoek van het NIBUD en de Rabobank. Wat kunt u als werkgever doen?

Doorwerken vanwege een te laag pensioen?

Hoewel dit voor u als werkgever geen probleem lijkt, is het toch een belangrijk aandachtspunt. Wat doet u als uw werknemer op AOW-gerechtigde leeftijd vraagt of, vanwege een te laag pensioen, door te mogen blijven werken?

Gezien de stijgende pensioenleeftijd is dit niet meer zo vanzelfsprekend als voorheen. Daarnaast kunt u veelal moeilijk de ene werknemer wel de mogelijkheid bieden om door te werken en de andere werknemer niet.

Draag zorg voor uw werknemers

Niet alle pensioenregelingen geven werknemers de mogelijkheid om tot een goed pensioen te komen. Vaak ontbreekt bijvoorbeeld de mogelijkheid om zelf bij te sparen. Daarnaast is van belang hoe als werkgever communiceert over de hoogte van het te bereiken pensioen richting uw werknemers. Voldoet u wel aan de wettelijke communicatieregels en aan uw zorgplicht richting werknemers?

Allemaal vragen die wij samen met u de revue kunnen laten passeren. Dit soort kwesties zijn nu vaak nog eenvoudig op te lossen en het voorkomt mogelijke problemen in de toekomst!

Wilt u meer weten over de opbouw van pensioen door uw werknemers? Neemt u dan contact op met onze pensioenadviseurs.

Lees verder