article banner
Brexit

Brexit-akkoord afgewezen, bereidt u zich voor?

Bob van der Steen

Veel duidelijker kan het niet. Ruim tweederde van het Britse Lagerhuis stemde tegen de Brexit deal, zoals overeengekomen tussen de Europese Unie en de regering van Eerste Minister May. Bij het bekendmaken van de uitslag ging buiten voor het House of Parlements een luid gejuich op. Zowel voor- als tegenstanders van de Brexit zijn tevreden met de uitslag. Maar nu?

Bereidt u zich voor op Brexit?

Inmiddels weten we redelijk goed wat de Britten gemiddeld genomen niet willen. De grote vraag is wat ze wel willen? En wat is voor de Europese Unie nog acceptabel? Een harde Brexit, toch een softe Brexit of helemaal geen Brexit. Het kan alle kanten op. Daarop kunt u alleen maar wachten. Belangrijker voor u is uw voorbereiding op wat komen gaat, als Brexit voor u belangrijk is.

U kunt er voor kiezen om helemaal niets te doen. U gokt dan op een softe deal, uitstel van de Brexit of misschien wel helemaal geen Brexit. Allemaal nog reële mogelijkheden. Helaas dat een harde Brexit per 29 maart 2019 ook nog steeds een zeer reële mogelijkheid is. Wat nu als? Wat betekent dat dan als u zich daar niet op voorbereid heeft?

Britse en Amerikaanse bedrijven bereiden voor op harde Brexit

Wij zien in onze praktijk dat veel Britse en Amerikaanse bedrijven met belangen in het Verenigd Koninkrijk zich voorbereiden op een harde Brexit en de nodige (soms drastische) maatregelen nemen. Of zich in ieder geval goed laten informeren over de potentiele issues en oplossingen daarvoor. Zij kunnen dan snel schakelen mocht het zover zijn.

Subsidie voor uw voorbereiding op Brexit

Ons advies is hun voorbeeld te volgen. Het kan uiteindelijk vergeefse moeite blijken, maar de schade bij niets doen kan veel groter zijn. In dit verband willen wij graag nog eens wijzen op de subsidie van 2.500 euro die beschikbaar is gesteld door de Nederlandse overheid. Houdt u er dan rekening mee dat Brexit niet alleen over btw en douane gaat. Veel meer aspecten kunnen zand in de raderen van een goed lopend bedrijf gooien. Onze Brexit-adviseurs kunnen u hierbij van dienst zijn.

Actualiteiten

Blijf op de hoogte van de Brexit ontwikkelingen

Lees meer artikelen over Brexit