article banner
Tax

Btw-correctie vanaf 1 januari 2018 alleen nog digitaal

Rene Storij Rene Storij

Een onjuiste btw-aangifte kan worden gecorrigeerd door het indienen van een suppletie. Vanaf 1 januari 2018 kunt u de suppletie alleen nog digitaal indienen. Dit is mogelijk via de website van de belastingdienst, uw eigen software of de aangiftesoftware van uw adviseur. Tot en met het einde van dit jaar is het nog mogelijk per post een suppletieformulier in te dienen.

Te weinig btw aangegeven

Heeft u dit jaar of in de afgelopen 5 jaar te weinig btw aangegeven en betaald? Dien dan zo snel mogelijk een suppletie in, maar wacht met de betaling totdat u een naheffingsaanslag van de belastingdienst heeft ontvangen.

Teveel btw aangegeven

Ook indien teveel btw is aangegeven en betaald, dient u dit te corrigeren. Nadat u de suppletie heeft ingediend, duurt het in de meeste gevallen ongeveer 6 weken voordat u een teruggaafbeschikking ontvangt. Vervolgens zal het te ontvangen bedrag worden gestort op uw rekening.

Kleine correctie

Indien de correctie een bedrag van 1.000 euro of minder bedraagt, mag u deze correctie verwerken in de eerstvolgende btw-aangifte. U hoeft dan geen suppletie in te dienen.

Boetes en heffingsrente

Eerder dit jaar informeerden wij u al over mogelijke boetes en heffingsrente die de belastingdienst in rekening kan brengen wanneer u uw btw-aangiften corrigeert. Lees er hier meer over.

Heeft u vragen over het corrigeren van uw btw-aangifte? Neem dan contact op met onze btw-adviseurs.

Gerelateerde artikelen