article banner
Actualiteit

Dien voor 30-9-2015 uw teruggaafverzoek buitenlandse btw in

Bob van der Steen

Heeft u btw betaald in een ander EU-land met betrekking tot de zakelijke aankoop van goederen, diensten of een invoer uit een niet-EU-land en u doet daar geen btw-aangifte? U kunt deze btw dan terugvragen uit dat EU-land via de Nederlandse Belastingdienst. Voor btw gefactureerd in 2014 kan dit nog tot uiterlijk 30 september 2015. Let op: te laat is te laat, de Belastingdiensten behandelen geen te laat ingediende verzoeken.

Hoe vraagt u btw terug?

U kunt btw terugvragen via de EU btw teruggaafportal van de Belastingdienst. De Belastingdienst stuurt uw verzoek door naar de belastingdienst in het EU-land waar u btw terugvraagt. Elk land heeft zijn eigen regels met betrekking tot het recht op teruggaaf. Laat u daarom vooraf goed informeren om vertraging van de teruggaaf of afwijzing te voorkomen.

Voor de teruggaafportal heeft u tevens inloggegevens nodig. Let op, deze zijn niet gelijk aan de inloggegevens van uw online ondernemersomgeving op de website van de Belastingdienst. Heeft u deze nog niet, vraag die dan zo spoedig mogelijk aan omdat het duurt enkele weken voordat de Belastingdienst die verstrekt. U kunt Grant Thornton dan ook machtigen om de teruggaaf namens u te doen.

Assistentie

Grant Thornton heeft jarenlange ervaring met het indienen van teruggaafverzoeken. Wij zijn u dan ook graag van dienst om uw teruggaafverzoek(en) voor te bereiden en in te dienen. In verband met de fatale termijn van 30 september 2015 en de termijn voor het eventueel aanvragen van inloggegevens, adviseren wij u dan zo spoedig mogelijk en liefst uiterlijk eind augustus met ons contact op te nemen.