article banner
Actualiteit

Grant Thornton kiest bruisende locatie ter inspiratie van haar klanten en medewerkers

Afgelopen zaterdag was de opening van het nieuwe moderne, lichte en duurzame kantoorgebouw van accountants en adviesorganisatie Grant Thornton in Rotterdam. Het kantoor werd geopend door acteur, muzikant en theatermaker John Buijsman en vestigingsleider Max van Rijssel. Meer dan honderd relaties van Grant Thornton konden na de opening onder het genot van een hapje en een drankje het kantoor bezichtigen en kennismaken met elkaar en het team van Grant Thornton.

Groei kent vele gezichten

‘An instinct for growth’, is de slogan van Grant Thornton. “Maar groei betekent niet altijd letterlijk groei.” zegt Max van Rijssel, partner en vestigingsleider van het nieuwe kantoor. “Zo zijn in ons nieuwe kantoor de vestigingen van Rotterdam en Rijswijk samengevoegd. Geen groei in omvang van kantoren, maar wel in samenwerking, communicatie en bij de inzet van multidisciplinaire teams.”

Solide en flexibele dienstverlening 

Max van Rijssel voegt toe: “We wilden een kantoor waar collega’s geïnspireerd worden en samenwerking wordt gestimuleerd. Dit is belangrijk voor het bieden van een solide en flexibele dienstverlening. Collega’s moeten zich iedere dag gemotiveerd voelen om samen met elkaar de beste dienstverlening aan de klant te bieden. Wij willen de verwachtingen van de klant overtreffen. Dit kantoor biedt hiervoor alle gelegenheid. Met een werkplekkenconcept waarbij collega’s de werkplek kunnen kiezen die bij hun behoefte en werk past, meer contact tussen de verschillende diensten die wij bieden en een prachtige locaties om klanten uit te nodigen.”

Inspiratie in Rotterdam

De Rotterdamse acteur John Buijsman, die gevraagd was het kantoor te openen, bevestigt de roots die Grant Thornton heeft met Rotterdam. Vanaf zijn ‘Gamma-trap’ sprak hij de genodigden toe en liet ze kennismaken met de nieuwe horizon van Grant Thornton in Rotterdam. Zo vertelde hij over het Noordereiland waar zijn oom Bil in de oorlog gevochten heeft, over het ontstaan van Jazz in Katendrecht en droeg hij een gedicht van collega Jules Deelder op aan Rotterdam. Maar hij vertelde ook over het belang van flexibiliteit bij theatervoorstellingen, wat nodig is om samen de beste voorstelling te kunnen geven. Samen Met Max van Rijssel opende hij officieel het kantoor door het laten klinken van de Scheepshoorn.   

Transformatie

Met de intrek in dit kantoorgebouw volgt Grant Thornton het beleid aanpak kantorenleegstand van de gemeente Rotterdam. Zo is deze voormalige destilleerderij eind jaren '70 getransformeerd tot een duurzaam kantoor. Recentelijk zijn drie nieuwe verdiepingen toegevoegd, waar Grant Thornton nu op de vijfde verdieping zijn intrek neemt. Dankzij de transparante gevel en het atrium in het midden van het kantoor, dringt het daglicht tot ver in het gebouw door. Gevestigd onder aan de Erasmusbrug biedt het kantoor vanaf de vijfde verdieping een fantastisch uitzicht over de Maasboulevard en de Erasmusbrug. Met andere woorden een lichte, inspirerende, professionele en onderscheidende werkomgeving die de ruimte biedt om te groeien.