article banner
Actualiteit

Grant Thornton UK genomineerd voor MCA Awards 2015

De Management Consultancies Association ('MCA'), het representatieve orgaan voor management adviesbureaus in de UK, heeft de genomineerden bekend gemaakt voor de MCA Awards 2015. In totaal zijn 30 verschillende adviesbureaus genomineerd, waarbij Grant Thornton een van de grootste mededingers is. De uitreiking vindt plaats op 23 april. De winnaars worden gekozen door een onafhankelijke jury.

Sinds de oprichting van de MCA Awards achttien jaar geleden is het jaarlijkse evenement uitgegroeid tot het belangrijkste evenement voor de Britse consultancybranche. Centraal staat het uitdelen van awards, die toegekend worden aan bureaus en individuen die topprestaties hebben geleverd. De MCA Awards heeft 14 projectcategorieën, zes individuele categorieën en drie algemene awards – Project van het Jaar, Consultant van het Jaar en Beste Nieuwe Adviesbureau.

Met 18 nominaties is PwC de duidelijke koploper, gevolgd door Big Four rivalen EY en KPMG. Ingenieurs- en adviesgigant Arup staat op #4, terwijl Deloitte en Grant Thornton de vijfde plek in de lijst delen. Wat opvalt is dat de helft van PwC’s nominaties afkomstig zijn van individuele awards, terwijl in het geval van Grant Thornton alle nominaties toegeschreven kunnen worden aan project- en teamprestaties. Samen hebben deze zes bedrijven 60 nominaties, 59% van de in totaal 102 nominaties die geselecteerd zijn door de MCA.

Tien adviesbureaus hebben tussen de 2 en 4 nominaties, waarbij Atkins, BearingPoint en CSC de roede leiden met elk vier nominaties. Accenture heeft twee nominaties, evenals vorig jaar’s Beste Nieuwe Adviesbureau Elix-IRR, technologiegigant IBM en supply chain adviesbureau LCP Consulting.

Veertien adviesbureaus zijn erkend met één nominatie voor best practice prestaties, waaronder BDO, Boxwood, iMPOWER, Moorhouse en North Highland. “Bedrijven van alle groottes hebben interesse getoond in de awards van dit jaar. Geselecteerd zijn staat gelijk aan erkenning dat deze projecten tot de absolute top in de UK horen en daarbuiten. Felicitaties aan iedereen die geselecteerd is. We zien ernaar uit om ieders succes te vieren in april”, zegt Alan Leaman, hoofd van de MCA.

Bron: www.consultancy.nl