article banner
Tax

Hoe ben ik 'in control' voor mijn btw-administratie?

Robert-Jan Brethouwer Robert-Jan Brethouwer

Zit het met de btw 'wel goed'?

Denkt u als controller dat het met de btw 'wel goed zit'? De belangen voor de btw zijn echter al snel groot. In iedere organisatie vormt de btw-administratie een belangrijk onderdeel van de financiële administratie. We zijn echter allemaal mensen en mensen maken fouten. Mogelijk heeft u te maken met slordige leveranciers of medewerkers die een inschattingsfout maken. Een foutje is gauw gemaakt en helaas is de belastingdienst al snel onverbiddelijk. Wilt u dat uw organisatie voor de btw 'in control' is? Doe een !

Op een snelle en efficiënte wijze uw btw-administratie checken

De  van Grant Thornton checkt op een snelle en efficiënte wijze maar liefst op 22 verschillende onderwerpen, van de toepassing van het 0-procentstarief tot btw-vrijgestelde prestaties. Van doorlopende factuurnummerreeksen tot de aftrek van btw op personeelskosten. Is een factuur dubbel geboekt of zijn er twee verschillende facturen met hetzelfde nummer? Wordt er gebruik gemaakt van onjuiste btw-codes? Onze  haalt het er feilloos uit. En we kijken of er wellicht nog btw valt terug te halen. Dit noemen wij een cash hunt.

Verhoog de kwaliteit van btw-informatie voor uw stakeholders

Met onze btw-checker verkleint u uw btw-risico's en verhoogt u de kwaliteit van de informatie aan uw organisatie, uw stakeholders en de belastingdienst. Onvolkomenheden in uw huidige processen komen geheid boven water. Het kan zelfs heel goed zijn dat u iets verdient door middel van de cash hunt. Onlangs hebben we met de btw-checker bij een klant dubbele omzetboekingen gevonden. De dubbel betaalde btw heeft de klant teruggekregen van de belastingdienst. Dat was snel verdiend.

Wilt u meer weten over het checken van uw btw-administratie?

Wilt u graag dat wij uw btw-data checken door middel van onze  of wilt u meer informatie? Neem contact met onze btw-adviseurs.

Gerelateerde artikelen