Heeft u te maken met een cyberincident? Neem 24/7 contact met ons op.

Cyber Risk

Hoe beschermt u uw onderneming tegen ransomware aanvallen?

Migiel de Wit-Beets Migiel de Wit-Beets

Ransomware is een chantagemethode op het internet. Het werkt als een soort gijzeling van de computer. De computer wordt geblokkeerd en u kunt er niets meer mee. Om er vanaf te komen, vragen criminelen u 'losgeld' te betalen.

Gevolgen van een aanval

In dit soort situaties wilt u met uw onderneming niet belanden, aangezien een dergelijke aanval grote financiële gevolgen kan hebben of tot reputatieschade kan leiden. Denk hierbij aan het niet beschikbaar zijn van systemen of het verliezen van belangrijke gegevens. Herstel van een ransomware aanval kan maanden duren en voor sommige ondernemingen is herstel helaas niet meer mogelijk.

Hoe voorkomen?

Kunt u uw onderneming überhaupt beschermen tegen ransomware? Jazeker! Het belangrijkste is te voorkomen dat uw computersystemen geïnfecteerd worden en dat u in staat bent om de impact van een mogelijke aanval te beperken.

Grant Thornton helpt u hierbij. Voor dit vraagstuk hebben wij een Ransomware readiness assessment beschikbaar. Tijdens dit assessment onderzoeken we de onderstaande gebieden en geven we op basis van de resultaten een advies om de onderneming weerbaar te maken tegen ransomware aanvallen.

Onderzoeksgebieden:

  • Welke capaciteiten heeft u binnen uw onderneming beschikbaar ter preventie van ransomware
  • Welke capaciteiten heeft u binnen uw onderneming beschikbaar om ransomware te detecteren
  • Welke capaciteiten binnen uw onderneming zijn er op gericht om impact van ransomware te beperken
  • Welke capaciteiten binnen uw onderneming zijn er op gericht om te herstellen na een ransomware incident.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een ransomware readiness assessment voor uw onderneming? Neem vrijblijvend contact met ons op

Dit artikel is geschreven door Werner Alsemgeest, Manager Cyber risk services.

Actualiteiten

Meld u aan voor onze nieuwsbrieven

Wij brengen u graag op de hoogte van nieuwe (internationale) inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, strategie, governance, risk, compliance en meer.

Meld u aan