article banner
Belastingadvies

Subsidiemogelijkheden voor energiebesparende maatregelen

Henk Troost Henk Troost

De energiebesparing van organisaties zoals, winkels, restaurants, kantoren en fabrieken, blijft achter bij de doelstellingen uit het Energieakkoord, meldt de NOS. De overheid wil na 25 jaar de Wet milieubeheer handhaven. Welke subsidiemogelijkheden heeft u om energiebesparende maatregelen te nemen?

Voorwaarden energiebesparende maatregelen

Organisaties die meer dan 50.000 kWh stroom of meer dan 25.000 m3 gas verbruiken moeten energiebesparende maatregelen doorvoeren als de terugverdientijd korter is dan 5 jaar.

De techniek ontwikkelt en energiebesparende maatregelen worden steeds goedkoper. Mogelijk dat er voor uw organisatie dan ook het een en ander te doen is op gebied van energiebesparing..

Energie investeringsaftrek

De overheid stimuleert u financieel om de transitie te maken naar duurzame oplossingen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de energie investeringsaftrek (EIA). Die levert u ongeveer 13,5 procent netto voordeel op de investeringskosten. De voorwaarde is dan wel dat belasting betaald wordt uit winst op uw onderneming.

Duurzame ontwikkelingen combineren met EIA

Een van de voorbeelden die in het artikel genoemd worden is ledverlichting. Uit zichzelf levert dit al een behoorlijke besparing op en gecombineerd met de EIA levert dit nog meer voordeel op. Hetzelfde geldt voor de warmtepomp. Energiebesparende en milieuvriendelijke technieken worden beter. Zo kunt u het gebruik van gas besparen en dat combineren met de EIA, dit kan een interessante propositie worden.

Kortom er is veel mogelijk en wij kunnen u helpen de EIA en andere regelingen die van belang zijn aan te vragen. Wij kunnen u ook helpen bij het vinden van de juiste marktpartijen aangezien de eisen die de EIA, aan bijvoorbeeld ledverlichting, stelt hoog zijn.

Heeft u vragen over de Wet milieubeheer en subsidiemogelijkheden voor uw organisatie? Neem contact op met onze subsidieadviseurs.

Gerelateerde artikelen