article banner
Brexit

Transport- & logistieksector verwacht chaos na Brexit

Bob van der Steen

Wat zijn de gevolgen voor uw onderneming als de douane na de Brexit geen twee maar vier minuten nodig heeft om een vrachtwagen door te laten van of naar het Verenigd Koninkrijk? Zowel de transport- & logistieksector als de douaneautoriteiten verwachten gigantische files aan beide kanten van het Kanaal of de Noordzee.

Impact Brexit op het Nederlandse bedrijfsleven

Nederland speelt een belangrijke rol in de handel met het Verenigd Koninkrijk. Niet alleen als exporteur van eigen producten zoals bloemen, zuivel en fruit, maar ook als importeur voor de eigen markt en als doorvoerhaven van goederen van en naar het Verenigd Koninkrijk. De impact die Brexit op het Nederlandse bedrijfsleven gaat hebben is daarom groot. De transport- & logistieksector gaat vooral last krijgen van een verhoogde administratieve lastendruk en kostprijsverhogende vertragingen en belemmeringen, doordat het Verenigd Koninkrijk niet langer deel uitmaakt van de Europese Unie (EU).

Wat betekent de Brexit voor uw onderneming?

Uit onderzoek blijkt dat veel ondernemers in zowel het Verenigd Koninkrijk als de EU, zich nog niet of nauwelijks voorbereiden. Vaak omdat 'men nog niet weet welke kant het opgaat'. Wij raden de ondernemers waarvoor de handel met het Verenigd Koninkrijk van belang is aan om in ieder geval in kaart te brengen wat de Brexit voor uw onderneming betekent.

Een opsomming van zaken waar u mee te maken kunt krijgen:

  • Handelt u in goederen met het Verenigd Koninkrijk? Dan krijgt u te maken met in- of export douaneformaliteiten, wat het resultaat van de onderhandelingen ook is.
  • Beschikt u over de informatie die nodig is om straks goede in- of export aangiften te kunnen doen?
  • Wat is de oorsprong van de goederen? Dat is iets anders dan waar ze vandaan komen.
  • Zijn er in- of exportbeperkingen voor de specifieke goederen?
  • Onder welke leveringscondities doet u nu zaken? Geeft Brexit aanleiding deze te wijzigen?
  • Moet u overwegen een distributiecentrum in het Verenigd Koninkrijk of juist in de EU te hebben, en zo ja waar dan precies?
  • U staat op het punt de huur van uw huidige distributiefaciliteiten te verlengen. Is dat straks niet te groot of juist te klein?
  • Heeft Brexit invloed op uw financieringen bij de bank?

Wat te doen als onderneming in de transport- en logistieksector?

Transport en logistiek ondernemingen kunnen nadenken over de noodzaak van uitbreiding of juist inkrimping van faciliteiten in respectievelijk het Verenigd Koninkrijk en de EU.

En wat is een goede locatie voor uitbreiding? Een pakketje van de webshop binnen een dag in het Verenigd Koninkrijk krijgen wordt een uitdaging. Just-in-Time afleveringen een enorme gok. Is er wel voldoende vakbekwaam personeel beschikbaar? Is cabotage straks nog mogelijk of moet de wagen straks leeg terug? Moet u een speciale vergunning hebben om op het Verenigd Koninkrijk te rijden? Welk risico loopt u als u nu investeert in een nieuw wagenpark voor uw ritten op het Verenigd Koninkrijk?

Deze bovenstaande vragen gaan niet over invoerrechten of btw, maar zijn zo mogelijk nog veel belangrijker. U denkt dat u nog tijd genoeg heeft in verband met de voorgestelde overgangsregeling tot 31 december 2020? Dan bent u een optimist of een gokker. Het Verenigd Koninkrijk en / of de EU zouden zomaar eens niet met de overgangsregeling akkoord kunnen gaan. En dan is 29 maart 2019 wel heel erg dicht bij. Ons advies is: ga aan de slag. Wacht niet langer.

Heeft u hulp nodig of weet u niet hoe zich moet voorbereiden op de Brexit? Neem contact op met onze btw- en douaneadviseurs of met onze Transport & logistiek specialisten.

Gerelateerde artikelen

Blijf op de hoogte van de Brexit ontwikkelingen

Lees meer artikelen over Brexit