article banner
Goeie vraag

Waarom wil mijn CFO ook CEO worden?

Goeie vraag

Nieuwe realiteit. Nieuwe vragen.

Elke dag horen we goeie vragen: van multinationals, familiebedrijven en het midden- en kleinbedrijf. Zoals de veranderende rol van de CFO binnen een organisatie. Deze en andere vragen behoeven een helder antwoord, zodat u kunt blijven beschikken over de bewegingsruimte die u zo hard nodig heeft. Wij helpen u uw bewegingsruimte en inzicht te vergroten door samen met u op zoek te gaan naar het beste advies.

Een veranderende rol.

Nog niet zo lang geleden werd de CFO gezien als de financieel directeur die rapporteerde aan de directeur. In deze nieuwe realiteit verschuift de rol steeds meer naar het financiële geweten van de organisatie. Dat is een verschuiving waar u een passend antwoord op zoekt.

Meer balans.

Uit cijfers blijkt bijvoorbeeld dat 53 procent van de CFO's de functie van CEO wel ziet zitten en zou accepteren als deze wordt aangeboden. Dat is een trend die wij ook internationaal zien. Deze verschuiving naar een meer strategische rol van de CFO kan een behoorlijke uitdaging zijn voor uw organisatie. Met onze ervaring en kennis kunnen we voor u de bewegingsruimte creëren zodat deze verschuiving het beste resultaat oplevert. Maak opnieuw kennis met Grant Thornton.