article banner
Loonbelasting

WGA-instroom: controleer uw eigen gegevens goed!

John Boer John Boer

In de loop van de maand mei verstuurt het UWV brieven aan werkgevers met de cijfers van de WGA-instroom in 2018. Daarin staat zowel het landelijke instroomcijfer, als het instroomcijfer van de sector waarin uw onderneming is ingedeeld. En nog belangrijker, ook is het individuele instroomcijfer van uw onderneming - zoals dat is vastgelegd door het UWV - vermeld. Controleer dit goed omdat het direct invloed kan hebben op de werkgeverpremies die u in 2020 moet betalen.

Wat als het niet klopt ?

Wat als u constateert dat er onjuistheden zijn in uw instroomcijfer? Dan moet u die wijzigingen zelf doorgeven aan het UWV. Nadat u de brief ontvangt heeft u maximaal twee weken de tijd om aanpassingen door te geven. In de brief staat hoe u dit moet doen. Als deze twee weken voorbij zijn, kunt u geen wijzigingen meer doorgeven.

Uiteraard kunnen wij u hierbij helpen. Het is dan van belang dat u de brief direct aan ons doorstuurt in verband met de relatief korte termijn om te reageren. In juli maakt het UWV de definitieve instroomcijfers bekend.

Tip

De brief met de instroomcijfers verstuurt het UWV nu nog per post. In de toekomst wil het UWV deze versturen via het werkgeversportaal. Maakt u daar nog niet gebruik van? Vraag dan alvast toegang aan.

U kunt ook kiezen om ons te machtigen tot uw account bij UWV. Neem daarvoor contact op met uw adviseur.

Actualiteiten