article banner
Blog

Btw is als spaghetti eten

Bob van der Steen

Kent u dat? U bent in een Italiaanse stemming. Mooi wit overhemd aangetrokken? U gaat er eens lekker voor zitten. Prachtig bord spaghetti vongole. U valt aan. Heerlijk gegeten, maar uw overhemd is naar de knoppen. Vol met vlekken die u er niet meer uit krijgt.

U baalt als een stekker. U vraagt zich af hoe die Italianen dat toch doen. Nou, die Italianen weten waar ze mee bezig zijn als het om eten van spaghetti gaat. Niet dat bord eten aanvallen maar rustig de spaghetti om uw vork draaien. Daarbij vooral een heel groot servet voor uw borst.

De btw lijkt een hapklare brok

Zo is het met btw ook. Het lijkt een hapklare brok, maar vaak is het dat niet. Heeft u geen goed plan dan krijgt u vlekken. Dat valt nu misschien nog mee. De belastingdienst komt zelden op controle. Maar dat verandert. In veel landen moet u al maandelijks al uw financiële data uploaden bij de belastingdienst. Nederland volgt binnenkort. Is het niet tijd om van uw btw spaghetti een hapklare brok te maken?

Kwaliteit meten van uw data

Maar hoe pakt u dat aan? Ik snap die vragen. Grant Thornton heeft daarom diverse IT tools ontwikkeld, die u daarbij kunnen helpen. Een daarvan is de btw-checker. Die analyseert de IT data op de meest cruciale btw aspecten. De checker signaleert waar het goed gaat of beter kan of moet. Hiermee krijgt u een indruk van de kwaliteit van de data. Is die goed genoeg om aan de belastingdienst te geven? Dat wilt u toch weten, voordat u het verstuurt?

Bent u benieuwd naar de btw-checker? . Ga ik u helpen.