article banner
Advisory

Grant Thornton ondersteunt Victoria PLC bij de aankoop van Avalon B.V. en GrassInc

Wilfred van der Lee Wilfred van der Lee

Transaction Advisory Services van Grant Thornton heeft Victoria PLC geassisteerd met de financiële en fiscale due diligence tijdens de overname van Avalon B.V. en GrassInc B.V. Met de overname is een bedrag van circa 16 miljoen euro gemoeid.

De organisaties

Victoria is in het Verenigd Koninkrijk de grootste tapijtfabrikant en de op een na grootste in Australië. Victoria ontwerpt, produceert en distribueert tapijt-, ondertapijt-, kunstgras- en vloerenaccessoires.

Avalon en GrassInc zijn internationaal opererende kunstgrasproducenten met een productaanbod gericht op kunstgrasmarkten als Landscaping, Urban sports en Sport Surfaces. Zij leveren beide kunstgrasproducten aan grossiers, groothandels, importeurs en andere grootafnemers over de gehele wereld.

Groeistrategie Victoria PLC

Geheel in lijn met hun groeistrategie zijn de overnames van Avalon en GrassInc de eerste stappen van Victoria PLC tot toetreding tot de Europese vloeren markt. De gelijkenis in het productieproces van kunstgras en de tapijtindustrie maakten de beide bedrijven een interessante overnamekandidaat voor Victoria PLC.