article banner
Advisory

Dealtracker Q3 2018: fusies en overnames in de sectoren voeding, dranken en landbouw

Evert Everaarts Evert Everaarts

In deze Dealtracker update over 2018 Q3 analyseren wij de fusies en overnames in de sectoren Voeding, Dranken en Landbouw. In deze Dealtracker belichten we de volgende aspecten van deze sectoren vanuit fusie en overname perspectief.

  • Het aantal Europese transacties in 2018 kwartaal 3, vergelijkend met voorgaande kwartalen, inclusief de ontwikkeling van het percentage grensoverschrijdende transacties met buitenlandse kopers en het percentage financiële kopers.
  • Het aantal Nederlandse transacties in 2018 kwartaal 3, vergelijkend met voorgaande kwartalen, inclusief de ontwikkeling van het percentage grensoverschrijdende transacties met buitenlandse kopers en het percentage financiële kopers.
  • De ontwikkeling van wereldwijde waarderingsmultiples, zowel multiples van vergelijkbare beursgenoteerde ondernemingen als transactie multiples in 2018 Q3.
  • Geografische verdeling van Europese kopers in 2018 Q3.
  • Landen van Europese targets in 2018 Q3.
  • Sectorverdeling Europese transacties 2018 Q3.

Heeft u vragen over fusies, overnames, de aan- of verkoop van een bedrijf, waarderingsdiensten, transactie due diligence en financiering, neem dan contact op met een van onze fusie- en overnamespecialisten.

Gerelateerd artikel

De exit als kroon op ondernemerssucces

Lees ook de ervaringen van dertig ondernemers die een bedrijf verkochten. Bestel kosteloos het boek 'De exit als kroon op ondernemerssucces'.